szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kispesti önkormányzat honlapján szidják a közétkeztetést eddig végző céget, sőt idő előtt kellett új pályázatot kiírni, mert nem tudtak volna áremelés nélkül megfelelő szolgáltatást adni. Ehhez képest visszatérnek az egyetlen nem kizárt pályázó alvállalkozójaként.

Egy önkormányzati képviselő volt férjének cégei bukkannak fel sok beruházás kivitelezőjeként a kispesti önkormányzat szerződéseiben, írtuk meg kedden, most pedig egy újabb érdekes pályázat került elő a XIX. kerületből.

Az önkormányzat költségvetési és közbeszerzési bizottsága csütörtökön dönt a kerületi menzapályázatról, amelyet három évvel az előtt írtak ki, hogy a most meglévő szerződés lejárt volna. Az előterjesztés szerint három cég adott ajánlatot a helyi közétkeztetési szolgáltatás ellátásra, a javaslat pedig úgy szól, hogy a háromból kettőt minősítsenek érvénytelennek. Így a győztes a Szakácstündér Kft. lehet.

A céget tavaly alapították, az első évében 221 ezer forint árbevétel után 199 ezer forint nyereséget termelt. Sok érdemi információ nem derül ki róluk a nyilvános cégadatok alapján. Sebaj – gondolhatják a helyiek, annál, ami volt, legalábbis az önkormányzat saját honlapja szerint, nem lesz nehéz jobbat hozni. A jelenlegi szolgáltató a Klassz Menza Kft. nevű cég, amelyet 2012-ben, amikor a tíz évre szóló szerződést aláírták, még Pensio17 Kft.-ként ismertek meg - mondta az alpolgármester. Egy másik közbeszerzési dokumentumból derül ki, pontosan miről volt szó: a névváltás után épp Pensio Magyarország Kft. néven működő cég ateljes közétkeztetési üzletágát átruházási szerződés alapján történő jogutódlással a Klassz Menza Kft. szerezte meg. A kispesti önkormányzat honlapján azt írták a munkájukról:

évek óta rengeteg a panasz, és ezzel párhuzamosan a szolgáltató folyamatosan emelni kívánta az étkezés normaárát.

Sőt, még ennél is tovább mennek: a kerületi közétkeztetést felügyelő alpolgármester, Vinczek György azt mondta, idő előtt írták ki a közbeszerzést, mert a mostani szolgáltató nem emelhetne a szerződése szerint az alapárakon, de a jelenlegi keretből nem tudja kigazdálkodni a megfelelő szolgáltatást.

És vajon melyik cég lett ezek után a győztesnek jelölt pályázó egyetlen alvállalkozója? A Klassz Menza Kft.

(Képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az EU megtörné a Google és a többi óriás fölényét, de azok agresszív ellentámadást indíthatnak

Az EU megtörné a Google és a többi óriás fölényét, de azok agresszív ellentámadást indíthatnak

Jakab Péter indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Jakab Péter indul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál