Egy veszprémi étterem azt kérte, másfajta tálcát használjanak a védettek és a nem védettek

Akinek van védettségi igazolványa, barna tálcát vegyen magához, akinek nincs, fehéret – kérték.

  • hvg.hu hvg.hu
Egy veszprémi étterem azt kérte, másfajta tálcát használjanak a védettek és a nem védettek

Komoly kommentháborút indított a Facebookon a veszprémi Historia Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont. Egy posztban arra kérték ugyanis a vendégeket, hogy

a védettségi igazolvánnyal rendelkezők barna tálcát használjanak, míg azok, akiknek nincs ilyen, fehéret.

A barna tálcások, vagyis a védettek bent és a teraszon is elfogyaszthatják az ételüket, illetve elvitelre is kérhetik azt. A fehér tálcások, tehát a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők, a teraszon ehetnek, és ők is kérhetnek elvitelre.

A poszthoz mostanra több mint 2400-an szóltak hozzá. Egyvalaki egy sárga csillagos, “oltatlan” feliratú képet is mellékelt a kommentjéhez, azt üzenve, hogy az ilyen helyekre elvből sem megy többet.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.