Eduline
Eduline
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legtöbb helyen 1000-1100 forintért lehet kétfogásos ebédet rendelni, az éttermek így próbálják túlélni a lezárásokat.

Van, ahol kedvezménnyel, máshol a gyerekek ízlésének megfelelő ételsorral biztatják ételrendelésre a home office és a home schooling miatt időhiánnyal küzdő szülőket a "diákmenüt" kínáló éttermek és étkeztetőcégek – írja az Eduline.

A legnagyobb, napi menüt kínáló étkeztetőcég, a Teletál Ételfutár 990 forintért ajánl "Sulidő menüt" az otthon tanuló diákoknak. A cégnél a járvány tavaly márciusi berobbanása óta folyamatos növekedést érzékelnek mind az érdeklődők, mind a megrendelések és az adagok számában.

Egy-egy újabb hullám megjelenésekor és a szigorítások bevezetésekor mindig komoly ugrás észlelhető

– írták az Eduline kérdésére.

Országszerte számos ételszállító és étterem kínál kedvezményes árú menüt a diákoknak, óvodásoknak - a legtöbb helyen 1000-1100 forintért lehet egy kétfogásos ebédet rendelni, máshol tízszázalékos kedvezményt biztosítanak az iskolásoknak.

A cikk szerint a vendéglátóhelyek a hónapok óta tartó lezárások miatt a túlélésért küzdenek, nem meglepő, hogy annyi bevételt próbálnak kipréselni a házhozszállításból, amennyit lehet.

Ahol a család nem engedheti meg a fejenként 1000-1100 forintos menüt (két gyerekkel és két szülővel kalkulálva a napi kiadás 5000 forint körül mozog), ott az önkormányzattól kért menzaebéd lehet a megoldás – az ugyanis jóval olcsóbb.

További részletek az Eduline cikkében olvashatók:

Bezártak az iskolák, egyre több étterem kínál ebédmenüt az otthon tanuló diákoknak

Van, ahol kedvezménnyel, máshol a gyerekek ízlésének megfelelő ételsorral biztatják ételrendelésre a home office és a home schooling miatt időhiánnyal küzdő szülőket a "diákmenüt" kínáló éttermek és étkeztetőcégek. Azoknak a családoknak, ahol a költségvetésbe nem fér bele a naponta 1000-1100 forintos menü, az önkormányzatok kínálnak megoldást: az iskolások és óvodások dobozban vihetik haza a menzás ebédet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!