A BBQ megtalálhatná a helyét a magyar konyhákon
 

A BBQ megtalálhatná a helyét a magyar konyhákon

A fafüstön lassan sülő barbecue egyszerre az amerikaiak melósok kajája, és Michelin-csillagos hús – mondta a marketingesből szakáccsá, szakíróvá, majd a hazai barbecue-sütők fejlesztőjévé váló Adorjányi Máriusz a Chef&Pincér című szaklapnak.

hvg.hu hvg.hu





Nő a bűnözés, ha minden éjszakai klub egyszerre zár be
 

Nő a bűnözés, ha minden éjszakai klub egyszerre zár be

Amszterdam éjszakai polgármestere, Mirik Milan szerint ha a bárok reggelig nyitva lehetnének, nem özönlene az éjszaka közepén annyi ember az utcára, és kevesebb lenne a bűnözés, a zaj. 2014 óta működő hivatalának a fő célkitűzése a minél későbbi záróra. A holland főváros népszerű piros lámpás negyedében dolgozó prostituáltak és a féllegális coffeeshopok helyzetének a rendezéséhez azonban kevésnek érzi magát.

G. Tóth Ilda G. Tóth Ilda




 

"Itt nem zárnak be egyetemet azért, mert az valakinek nem tetszik"

Milyen tapasztalataik vannak az Erasmus-ösztöndíjjal külföldre utazó magyar diákoknak? Fejlettebbnek látják a kinti oktatási rendszert, nyugodtabbnak látják ott az életet? Hogy jönnek ki a pénzből? És a legfontosabb kérdés: hazatérnek a program után?

Czeglédi Fanni Czeglédi Fanni




A portugieser megmutatja magát - interjú
 

A portugieser megmutatja magát - interjú

Idén ötödik alkalommal rendezik meg Pécsett a közelmúltig még sokak által kissé lenézett, leginkább alig ismert fajta, a portugieser világversenyét. Az idei válogatóra már tucatnyi országból érkeztek minták, és az eddigiek alapján joggal feltételezhető: a portugieser is képes legalább olyan nagy borokat adni, mint a cabernet-k. Erről is kérdeztük Győrffy Zoltánt, a verseny fő szervezőjét, a Pécsi Borozó főszerkesztőjét.

I.N. I.N.