szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szörényi Levente betiltaná a politikai óriásplakátokat, és bár hinni látszik a Soros-féle összeesküvésben, nem érti, miért lenne veszélyes a CEU.

Szörényi Levente is hisz a Soros György-féle világ-összeesküvésben, legalábbis ez derült ki a csütörtöki Heti Válasznak adott interjújából. "Nem vagyok politikus, de nem vagyok hülye sem: az alapítványnak álcázott, világot behálózó szervezetek tevékenysége elég átlátszó. Az új világrend kialakítása nem szól másról, mint hogy rendetlenséget, felfordulást kell provokálni." A zenész szerint ezeket a szervezetek bármelyik pillanatban mozgósíthatók az utcán.

Arra a kérdésre ugyanakkor nemmel válaszolt, hogy a CEU-t veszélyesnek tartja-e, mondván, nem is érti az egyetem körüli hajcihőt. Azt is elmondta, hogy szerinte teljesen rendben van, ha az emberek tüntetnek, bár "randalírozni nem kell".

Szörényi szerint "akinek csöpp józanság maradt a fejében", nem akarhatja, hogy migránsok tömegesen érkezzenek Magyarországra, pláne, hogy egy "feldühödött vagy megbízott szír" elkössön egy teherautót. Emellett azonban "ne tegyünk már úgy, mintha értelmes dolog lenne teleplakátolni az országot" azzal a szöveggel, hogy Állítsuk meg Brüsszelt. Sőt, Szörényi a választási kampány néhány hetét leszámítva be is tiltaná a poltikai hirdetéseket az óriásplakátokon.

Nem létezik, hogy négy éven keresztül folyamatosan hergelni kell az embereket.

Abban a tudatban jár-kel, hogy alapvetően azért biztonságban vagyunk, közben mindig szembejön, hogy "féljek már, mert mindjárt rám lő Brüsszel". Hozzátéve ehhez a Jobbik lopós kampányát is, Szörényi Levente szerint ne csodálkozzunk, hogy rossz a közhangulat.

©

Örökzöld témaként ezúttal is szóba került a régi illéses szerzőtárs, Bródy János, akinek a Ha én rózsa volnék című dalát az elmúlt hetek ellenzéki megmozdulásain is énekelték. Szörényi Levente szerint Bródy "már régen nem akarja átlépni a korlátait, lecövekelt egy oldalon, ott volt mindig, ott van ma is, nem mozdul".

Bródyval szemben Szörényit – saját bevallása szerint – több támadás éri, mert ő igyekszik nem bezárni magát "a táborszellem palackjába", és kap is érte a jobboldalon, ha független hangot üt meg. Például amikor hagyta, hogy Alföldi Róbert rendezze az István, a királyt. A dalszerző felidézte, hogy emiatt Bayer Zsolt visszaadta a kitüntetését, amelyet egyébként nem Szörényi adományozott a publicistának, csak ő adta át neki. Arra, hogy a békemeneteken békés, szavaiban azonban harcos kormányhű publicista a múlt héten megfenyegette a tüntetőket, Szörényi csak annyit mondott: "ez Bayer Zsolt barátunk stílusa".

Szörényi arról is beszélt, hogy már harmadik éve nincs kinek átadni a nevéhez kötődő Holdvilágárok Alapítvány Árpád-pajzs díját, mert a díj feltétele a kimagasló szakmai teljesítmény mellett a határozott értékrend, a magyarság iránti megingathatatlan elkötelezettség.

Márpedig most minden inog. Nem lehet biztos az ember, hogy akinek odaadja, nem vesz-e vállalhatatlan fordulatokat később.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Szörényi: "Úgy érzem magam, mint az Aczél-korszakban"

Az Illés frontembere szerint az Aczél-korszak politikája még jobb is volt a mostaninál abból a szempontból, hogy Aczél Györgynek legalább esze volt. A Heti Válasznak adott interjújában Szörényi Levente azt mondta: kultúrpolitikája ellenére támogatja Orbán Viktort.