szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég dániai központjában most átadott épületet hatalmas legókockákra emlékeztető elemek alkotják. A tetején játszóterek vannak, belül pedig minden csoda, ami a legórajongókat feltüzelheti.

Átadták a Lego dániai székhelyén, sasfészkében, Billundban a cég vadonatúj látogatóközpontját. Az épületet a BIG nevű cég tervezte, és a komplexum maga is úgy néz ki, mintha 21 gigantikus legókockából építették volna.

A 12 ezer négyzetméteres látogatóközpont tervezője, Bjarke Ingels azt mondja, a Lego Ház a cég egyik alapgondolatát testesíti meg: a Lego-építőkocka végtelen lehetőségeit, a rendszerezett kreativitás érzését, és lehetővé teszi a gyerekeknek, hogy bármilyen korban felépítsék saját világukat, és játék által töltsék meg őket élettel. Erről szól a Lego és az épület is: eszközt ad az emberek kezébe, hogy az átlagosnál izgalmasabb világokat teremtsenek.

A nagy kockák tetején tematikus játszóterek vannak, belül, a nagy belső, központi térben pedig egy hatalmas, legóból épült fa áll. De vannak óriási legódínók, és egy színpompás legóvízesés is.

(dezeen)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jeff Bridges bejelentette, hogy limfómával kezelik

Jeff Bridges bejelentette, hogy limfómával kezelik

Zseniális funkció a Google keresőben: csak dúdoljon, felismeri, hogy melyik dal az

Zseniális funkció a Google keresőben: csak dúdoljon, felismeri, hogy melyik dal az

Elhagyta a várost a miskolci medve

Elhagyta a várost a miskolci medve