szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A repülőgépnyi ember megmenekült, de ő nem élte túl a földrengést.

Hősként ünnepelik azt a repülőtéri forgalomirányítót, aki az indonéziai Palu városa mellett található reptéren az életét adta azért, hogy egy utasokkal teli gép biztonságban felszállhasson a földrengés idején. A 21 éves Anthonius Gunawan Agung gondoskodott arról, hogy minden rendben legyen a Batik Air 6231-es járatával, amikor a föld remegni kezdett. De ahelyett, hogy elmenekült volna, megvárta, amíg a repülőgép biztonságban felszállt, és csak az után hagyta el az irányító tornyot.

A földrengés ekkor már komoly pusztítást végzett, és ő maga is csapdába esett az épületben. Ahogy egyre jobban rengeni kezdett a föld, leugrott a torony negyedik emeletéről. Eltört a lába és belső sérülesei lettek, kórházba vitték, de az életét már nem tudták megmenteni.

A fiatal forgalomirányító az élete árán megmentett egy repülőgépnyi embert. A földrengés után Palu városára a szökőár is lecsapott.

A hivatalos adatok szerint az indonéziai földrengés halottainak a száma már 800 felett van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!