szerző:
hvg.hu

Az új fejlesztés simán lepipálja a hagyományos óvszer plusz síkosító párost.

Nagy hírrel álltak elő a bostoni egyetem kutatói: sikerült kifejleszteniük egy olyan önsíkosító óvszert, ami az érintkezés hatására válik csúszóssá.

Ráadásul egy speciális, tartós bevonatnak köszönhetően a közösülés teljes ideje alatt kitart – hozta nyilvánosságra az a fejlesztőcsapat, amit a Bill és Melinda Gates Alapítvány támogat.

Azt remélik, hogy ez az újítás vonzóbbá teszi az óvszer használatát, és így segít megelőzni a nem kívánt terhességet és a szexuális úton terjedő betegségeket (STD). Ez azért számít annyira, mert főleg az STD-k esetében, a teljes szexmentességet leszámítva jelenleg az óvszer a leghatékonyabb megoldás a megelőzésre, sokan viszont mégsem szeretik használni.

A síkosított kondom nem újdonság, de a jelenleg kapható változatokon nincs elég síkosító. Pedig a megfelelő mennyiségű síkosító nélkül a szex fájdalmas lehet, sőt az óvszer is elszakadhat vagy lecsúszhat. Az emberek persze használhatnak pluszsíkosítót, de ez csak bonyolítja a dolgokat, és zavaró lehet, hogy megszakad miatta a lendület.

A kutatók most azt állítják, hogy az általuk kifejlesztett kondom nagyon csúszóssá válik, mikor a testnedvekkel érintkezik. Ráadásul jóval tovább is megőrzi a síkosságát, mint az átlagos óvszerek, amiket a boltban kapható síkosítókkal kombinálnak.

Mikor egy 33 fős, önkéntesekből álló csoportot megkértek, hogy értékeljék a normál és az önsíkosító óvszert, a férfiak és nők többsége utóbbinak sokkal magasabb pontszámot adott.

A klinikai tesztek 2019 elején kezdődnek, amikbe már párokat is bevonnak, és elkezdték előkészíteni egy olyan termék fejlesztését, ami kereskedelmi forgalomba kerülhet.

(BBC)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nincs mellébeszélés, az adótörvényekből tényleg kiderül, kinek kedvez a kormány

Nincs mellébeszélés, az adótörvényekből tényleg kiderül, kinek kedvez a kormány

Miley Cyrus háza is leégett, Neil Young dühödten szidta Trumpot

Miley Cyrus háza is leégett, Neil Young dühödten szidta Trumpot

Nagyon nem tetszik az Európai Parlamentnek a román büntetőjogi reform

Nagyon nem tetszik az Európai Parlamentnek a román büntetőjogi reform

A Facebook megcsinálta az anti-Facebook ellenszerét: itt a Lasso

A Facebook megcsinálta az anti-Facebook ellenszerét: itt a Lasso

Hogy lehet beleszeretni Barack Obamába?

Hogy lehet beleszeretni Barack Obamába?

Mesterházy kiakadt: Karácsony nem őszinte, lenéz minket?

Mesterházy kiakadt: Karácsony nem őszinte, lenéz minket?