szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új fejlesztés simán lepipálja a hagyományos óvszer plusz síkosító párost.

Nagy hírrel álltak elő a bostoni egyetem kutatói: sikerült kifejleszteniük egy olyan önsíkosító óvszert, ami az érintkezés hatására válik csúszóssá.

Ráadásul egy speciális, tartós bevonatnak köszönhetően a közösülés teljes ideje alatt kitart – hozta nyilvánosságra az a fejlesztőcsapat, amit a Bill és Melinda Gates Alapítvány támogat.

Azt remélik, hogy ez az újítás vonzóbbá teszi az óvszer használatát, és így segít megelőzni a nem kívánt terhességet és a szexuális úton terjedő betegségeket (STD). Ez azért számít annyira, mert főleg az STD-k esetében, a teljes szexmentességet leszámítva jelenleg az óvszer a leghatékonyabb megoldás a megelőzésre, sokan viszont mégsem szeretik használni.

A síkosított kondom nem újdonság, de a jelenleg kapható változatokon nincs elég síkosító. Pedig a megfelelő mennyiségű síkosító nélkül a szex fájdalmas lehet, sőt az óvszer is elszakadhat vagy lecsúszhat. Az emberek persze használhatnak pluszsíkosítót, de ez csak bonyolítja a dolgokat, és zavaró lehet, hogy megszakad miatta a lendület.

A kutatók most azt állítják, hogy az általuk kifejlesztett kondom nagyon csúszóssá válik, mikor a testnedvekkel érintkezik. Ráadásul jóval tovább is megőrzi a síkosságát, mint az átlagos óvszerek, amiket a boltban kapható síkosítókkal kombinálnak.

Mikor egy 33 fős, önkéntesekből álló csoportot megkértek, hogy értékeljék a normál és az önsíkosító óvszert, a férfiak és nők többsége utóbbinak sokkal magasabb pontszámot adott.

A klinikai tesztek 2019 elején kezdődnek, amikbe már párokat is bevonnak, és elkezdték előkészíteni egy olyan termék fejlesztését, ami kereskedelmi forgalomba kerülhet.

(BBC)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hallható ajándékot kap a Spotify minden fizetős felhasználója

Hallható ajándékot kap a Spotify minden fizetős felhasználója

Megjelent a kormányrendelet, mostantól Novák Katalin engedélye kell az egyedülállók örökbefogadásához

Megjelent a kormányrendelet, mostantól Novák Katalin engedélye kell az egyedülállók örökbefogadásához

Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából

Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából