szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két lány az 1999-es, Columbine-i középiskolában történt mészárlás elkövetőinek öltözött be, egyikük édesapja szerint túl szigorú büntetést kaptak.

Új szintre emelte a halloweeni ijesztgetés fogalmát két tinilány az Egyesült Államokban: a diákok egy 1999-es iskolai mészárlás elkövetőinek öltöztek be, majd lefeküdtek iskolájuk könyvtárának padlójára, és így készítettek magukról képet. A két lány valószínűleg elismerő reakciókra számított, helyette viszont az iskola vezetősége három napra felfüggesztette őket.

Adair megye tanfelügyelője, Pamela Stephens a CNN-nek azt mondta: rendkívül komolyan veszik az ügyet, kivizsgálják a körülményeket, és ha kell, kiterjesztik a felfüggesztést. Az egyik lány édesapja azt nyilatkozta, a diákok szerinte is hibát követtek el, de az iskola aránytalanul súlyos büntetést rótt ki rájuk.

1999-ben, a Columbine-i középiskolában két tanuló, Dylan Klebold és Eric Harris rendezett mészárlást, meggyilkoltak tizenkét diákot és egy tanárt, megsebesítettek 21 embert, majd öngyilkosok lettek. Ez volt az Egyesült Államok történelmének egyik legvéresebb iskolai mészárlása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!