szerző:
hvg.hu

A gyermektelen hajadonok megkönnyebbültek ugyan, hogy nincs joguk szülni, de akkor most a gyermektelen nőtársainknak kiutal az állam egy férjet? A kétfarkúak az államtitkártól várnak választ a kínzó kérdésekre.

Novák Katalin, a kormány család- és ifjúságügyért felelős államtitkárának volt néhány erős mondata a gyereknevelés témájában Baló György hétvégi műsorában. Novák többek között már azt valamiféle szentségtörésnek minősítette, ha valaki egyedül vállal gyereket, és legszívesebben még a válásokat is visszacsinálná, de legalábbis minden áron együttműködésre kényszerítené az elvált szülőket a gyereknevelés terén: bármennyire is elmérgesedett a kapcsolatuk, annak a gyereknek legyen édesanyja és édesapja.

A kijelentéseire reagálva írtak nyílt levelet a Facebookon a Kétfarkú Kutya Párt önkéntesei. Ebben egyrészt a megkönnyebbülésüknek adtak hangot, hiszen

Akadnak köztünk gyermektelen hajadonok, akik egy ideje rettenetes bűntudattal élnek, amiért nem szültek még új magyart a hazának. Most megkönnyebbültek, hallván, hogy egyedülállóként nem hogy nem kell, de egyenesen nincs is joguk szülni! 

Az államtitkár szavai nyomán ugyanakkor felvetődött bennük néhány kérdés:

  • Házasságban élő, gyermeket nevelő társaink arra kíváncsiak, kötelezi-e az állam férjeiket, hogy mellettük maradjanak, gondoskodván gyermekeikről?
  • Abban az esetben, ha esetleg mégis válni kényszerülnek, vagy férjük elhalálozni merészel, kijelöl-e az állam egy igaz magyar férfit, aki – eleget téve állam által rárótt kötelezettségének – feleségül veszi az így egyedül maradt anyát, hogy ezáltal ne sérüljenek a gyermekek jogai?
  • Ha hajadon, gyermektelen nőtársaink mégis szeretnének gyermeket szülni a hazának, szociális úton kiutal-e számukra az érintett önkormányzat egy megfelelő férjet, ezzel feljogosítva őket a gyermeknevelésre?

A teljes bejegyzés alább olvasható.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Index: Megvonhatja a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását az ÁSZ

Index: Megvonhatja a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását az ÁSZ

Új vezetők a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban

Új vezetők a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban

Mesterséges meteorzáport csinál egy japán cég

Mesterséges meteorzáport csinál egy japán cég

Áder János az adu ászunk, de ez kevés ebben a játszmában

Áder János az adu ászunk, de ez kevés ebben a játszmában

A normalitást meg kell védenünk! - A HVG adventi kalendáriumában ma: Sztojcsev Iván

A normalitást meg kell védenünk! - A HVG adventi kalendáriumában ma: Sztojcsev Iván

Pécsen is tüntettek, megdobálták a Mediaworks székházát is

Pécsen is tüntettek, megdobálták a Mediaworks székházát is