szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az erdészek most megpróbálják elfogni az állatot.

Leopárdtámadásban halt meg egy erdőben meditáló buddhista szerzetes Maharashtra államban, Indiában.

Rahul Walke egy fa alatt meditált a Tadoba erdőben, amely védett tigrisrezervátum.

A férfi a közeli buddhista templom egyik szerzetese volt, de a meditáláshoz mindig egy kicsit távolabbi helyet választott. Az erdészeti hatóság munkatársai a BBC-nek elmondták: figyelmeztették a szerzeteseket, hogy ne menjenek túl messzire.

Az erdészek most azt tervezik, hogy elfogják a leopárdot. "Két ketrecet és egy kamerás csapdát állítottunk fel, az állat nyugtatóinjekciót kap, ha elfogtuk."

Az állam képviselője nemrég bejelentette: Walke családja 1,2 millió rúpiát (körülbelül 4,7 millió forintot) fog kapni. Egy másik szerzetes látta, hogy a leopárd rátámad a társára, és el is rohant segítségért, de mire visszatértek, Walke már halott volt.

A Tadoba rezervátum körülbelül 88 tigrisnek ad otthont, ezenkívül számos más állat, leopárdok, ajakos medvék és hiénák is élnek ott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!