szerző:
hvg.hu

Hosszú hallgatás után most dől a szó a műsorvezetőből, aki a TV2 egyik új műsorában tér vissza.

Interjút készített a Blikk Palik Lászlóval abból az alkalomból, hogy az Exatlon Hungary című új műsor házigazdájaként tér vissza a képernyőre csaknem egy évtized után. Az interjúban sajnos igazán rázós kérdések nem hangzanak el, de így is megtudunk néhány dolgot, a hírességről, aki egyszer csak visszavonult.

Ezt a visszavonulást például nem hirtelen döntésként írja le. „Hosszú folyamat eredményezte, ami 1985-ben kezdődött és 2010-ben véget ért. Ezt a 25 évet végigrohantam, amit amíg csináltam, nem éreztem. Ám akkor elég lett” – mondja titokzatosan. Palik azt mondta, akkor úgy érezte, hogy kitelevíziózta magát, és mikor megszületett a Marsi Anikóval közös két fia, „voltam elég öreg ahhoz, hogy vágyjam arra, hogy velük lehessek”.

Az interjúban elhangzik utalás az eltűnése utáni teóriákra a rejtélyes életükről, de itt sem igazán mennek bele a részletekbe. Azt Palik elismerte, nem jött be a taktika, amit választottak, azaz a hallgatás: „Azt gondoltam, ha fegyelmezetten tartjuk magunkat ahhoz, amit elhatároztunk, akkor az érdeklődés elmúlik, de nem így lett. Igaz, én nyolc évig tényleg nem adtam interjút”.

Az interjúból ugyanakkor kapunk némi betekintést arról, hogy milyen Palik László, az apa.

Sok mindent tanultam, például hétköznapi szülőként élni. Sofőr vagyok, szakács, mosó- és takarítónő, és még ki tudja, mi minden. Persze ez az anyáknak nem újdonság, de nekem tanulni kellett. Amióta Ancsi visszament dolgozni, ez még intenzívebb, nem tudok félrenézni egy problémánál, és szólni neki, hogy oldja meg. A hétköznapokon ha lázas volt a gyerek, nekem kellett kitalálnom, elég-e a hűtőfürdő vagy irány az orvos, nekem kellett arra figyelni, hogy legyen meg a lecke és érjen oda edzésre. Ez önfegyelemre, alázatra nevel.

A kérdésre, hogy nem hiányzott-e neki nyolc év alatt a régi egója, Palik azt mondta:

Huszonöt évig simogathattam az egómat, mert az élet, a feleségem és a gyerekeim lehetőséget adtak erre. Az az időszak nagyrészt rólam szólt, így egyáltalán nem baj, hogy ez a nyolc év nem. Ez szerintem így fair. Amit pedig ezért kaptam, az megfizethetetlen.

Ami még kiderül:

  • Mindenféle kütyüt használ, és őrült modernnek tartja magát.
  • Forma–1-et még mindig néz, de még mindig nincs kedvence.
  • Két éve kitalálta, hogy pihenőnap nélkül edz.
  • Sport nélkül már saját maga számára is elviselhetetlen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Így sikálják el a Fidesz bűneit" – eltüntetik a Momentum feliratait a Legfőbb Ügyészség épülete elől

"Így sikálják el a Fidesz bűneit" – eltüntetik a Momentum feliratait a Legfőbb Ügyészség épülete elől

Egyszer csak belépett a Twitchen futó adásba a 29 éves politikusnő, hogy transznemű fiataloknak gyűjtsön pénzt

Egyszer csak belépett a Twitchen futó adásba a 29 éves politikusnő, hogy transznemű fiataloknak gyűjtsön pénzt

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó

Népszava: Folytatódik az eljárás Magyarország ellen a Stop Soros-törvénycsomag miatt

Népszava: Folytatódik az eljárás Magyarország ellen a Stop Soros-törvénycsomag miatt

Ledobták az árbombát: 20-120 ezerrel olcsóbb a Huawei-nagyágyúknál a Honor új telefonja

Ledobták az árbombát: 20-120 ezerrel olcsóbb a Huawei-nagyágyúknál a Honor új telefonja

Az egész országot beboríthatja a hó

Az egész országot beboríthatja a hó