szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pórul járt a ravaszdi, ami egy baromfitelepen ólálkodott.

Ha máshonnan nem, a Vukból biztos megvan az a kép, hogy bújnak össze a tyúkok, mikor a rókák vadászni indulnak. És többnyire szegény szárnyasok húzzák a rövidebbet.

Nem így azon a franciaországi baromfitelepen, ahol a tyúkok összefogtak, hogy elintézzék a ragadozót.

Az eset múlt héten történt, a bretagne-i Le Gros Chêne mezőgazdasági iskolában. Alkonyatkor a róka besettenkedett a tyúkólba, de csapdába esett, mikor napnyugtával a fényre érzékeny automatikus ajtók bezárultak. A róka tetemét másnap reggel fedezték fel az iskola diákjai az egyik sarokban, mikor ellenőrizték a tyúkokat.

Pascal Daniel, az iskola igazgatója szerint egyfajta csordaszellem léphetett működésbe, mikor a tyúkok összefogtak, és a csőrükkel agyonverték a rókát.

Az iskola szabad tartású szellemben neveli a tyúkokat, amik így a nap zömét a szabadban töltik, kivéve persze, mikor a tojásaikon kotlanak.

Legutóbb több mint egy éve járt róka a tyúkólban, abból a menetből szárnyasok jöttek ki rosszul. Talán tanultak belőle – tulajdonképpen úgy hangzik a sztori, mint egy animációs film cselekménye: tragédiával, felkészülési időszakkal, dicső győzelemmel.

(Guardian)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!