szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színész a szenvedélybetegségeiről beszélt.

A teljes átlényegülésen alapuló színészi módszere sodorta veszélyes helyzetekbe – állította Eperjes Károly az InfoRádió Aréna című műsorában. „Azt is elhittem, hogy csak úgy lehet egy drogost eljátszani, ha az ember kipróbálja. Kétszer is ott voltam a pokol kapujában. Nem lehet leírni, de tudom, hogy ott voltam. Meg is szólított az úr, hogy ne lépjek tovább” – idézte a színész szavait a Blikk. (A teljes beszélgetést Eperjes Károllyal itt lehet meghallgatni.)

Eperjes azt mondta, a hite óvta meg, pontosabban az, hogy „valakik nagyon jól imádkoztak érte”. A következő idézetnél ezért is fontosnak tartjuk jelezni, hogy a valláson kívül más terápiás eszközök is léteznek a függőségek kezelésére. Eperjes mindenesetre azt mondta: „Ha akkor nem tartok mély bűnbánatot, és nem találom meg az igazi orvosát ennek a túlhajszolt életállapotnak... Terápiával ki lehet jönni minden szenvedélybetegségből, de az ember előbb-utóbb visszaesik. Ha a túlzott szenvedély helyére nem az egyetemes orvos kerül, akkor az ember nem tudja rendbe tenni magát. Bármilyen szenvedélyből igazából csak az isteni orvoson keresztül lehet kijönni, és én ezt katolikus hitemben megtaláltam, azóta napi szentmise és szent áldozás nélkül nem tudok és nem is szeretnék élni, mert akkor talán áldott állapotban vagyok a magam gyarlóságaival”.

Eperjes korábban beszélt arról is, hogy mekkora kísértés a siker, és hogy legalább olyan nehéz feldolgozni, mint a bukást.

Eperjes 65 éves, de azt mondja, amíg színpadra tud lépni, és filmet is tud forgatni, addig nem szeretne nyugdíjba menni. „Az a döbbenetes, hogy az ember sokkal bölcsebben lát, viszont már nem tud olyan sok energiát mögé tenni, ezzel szembesülni kell. Akármit csinálunk, egyre közelebb van a végkifejlet” – reflektált a korára.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha adóbehajtásról van szó, kiemelkedően sikeres a magyar állam

Ha adóbehajtásról van szó, kiemelkedően sikeres a magyar állam

Közelít a 30 millióhoz a fertőzöttek száma

Közelít a 30 millióhoz a fertőzöttek száma

Elkészült az első gombakoporsó, komposztálódik benne a holttest

Elkészült az első gombakoporsó, komposztálódik benne a holttest