szerző:
hvg.hu

Ne ítélj elsőre, avagy priuszos kezek is csodás paprikapalántákat tudnak nevelni. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet is csatlakozott A legszebb konyhakertek elnevezésű országos programhoz, tíz fogvatartott szakköri körülmények között kezdett el palántákat nevelgetni a börtön udvarában ládákban, balkonládákban. Paradicsomot, paprikát, valamint fűszernövényeket és virágokat neveltek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A szolnoki börtöné lett az ország legszebb konyhakertje A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet is csatlakozott „A legszebb konyhakertek” elnevezésű országos programhoz. Tíz fogvatartott bevonásával még a tavalyi évben kezdődtek meg a szakköri tevékenységek az intézet egyik kisudvarán kialakított kertben. A foglalkozások során az elítéltek által készített ládákban, balkonládákban nevelhettek paradicsomot, paprikát, valamint fűszernövényeket és virágokat. 2019 márciusában Kovács Szilvia, Karcag Városi Önkormányzat alpolgármestere, a program igazgatója adta át az elismerő oklevelet Horváth Ákos bv. ezredesnek, a börtön parancsnokának a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A szolnoki intézet nevezésével az országban elsőként vett részt a programban büntetés-végrehajtási intézet. Nem új keletű dolog, hogy a fogvatartottak sokat tesznek környezetük megóvásáért, megszépítéséért, részt véve a városrendezési munkálatokban. A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet elítéltjei már több éve rendszeresen virágot ültetnek és temetőt takarítanak Egerben, a „Börtön a városért” program keretén belül. A Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai pedig 2008 óta, a „Megbántam, jóvátenném” programban épületeket újítanak fel, festenek ki, fákat ültetnek, kertet építenek. Ezeken felül minden évben országszerte részt vesznek a fogvatartottak a „TeSzedd!” önkéntes szemétszedési programban és a téli időszak beköszöntével gondoskodnak róla, hogy kivegyék részüket a hó takarításból is. #hungarianprisonservice #büntetésvégrehajtás #jásznagykunszolnokmegye #konyhakert #alegszebbkonyhakert #prisonhungary

Hungarian Prison Service (@hungarianprison) által megosztott bejegyzés,

Ezzel az országban először vett részt börtön ebben a programban, és ráadásul nyert is.

A börtönökben van már hagyománya az efféle tevékenységnek, ahogy a büntetés-végrehajtás Instagram-oldala tájékoztat, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet elítéltjei már több éve rendszeresen virágot ültetnek és temetőt takarítanak Egerben, a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai pedig 2008 óta, a „Megbántam, jóvátenném” programban épületeket újítanak fel, festenek ki, fákat ültetnek, kertet építenek. Ezeken felül minden évben országszerte részt vesznek a fogvatartottak a „TeSzedd!” önkéntes szemétszedési programban és a téli időszak beköszöntével gondoskodnak róla, hogy kivegyék részüket a hótakarításból is.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Pintér kinevezte a büntetés-végrehajtás új parancsnokát

Csóti András büntetés-végrehajtási vezérőrnagyot, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (BVOP) megbízott vezetőjét nevezi ki Pintér Sándor belügyminiszter országos parancsnoki beosztásba - közölte a Belügyminisztérium pénteken.

Még 250 milliót küld Orbán egy torontói magyar egyháznak

Még 250 milliót küld Orbán egy torontói magyar egyháznak

Háromnapos kutyakölyköket dobott a kukába

Háromnapos kutyakölyköket dobott a kukába

Beütött a baj: konstrukciós hiba miatt elhalasztja összehajtható telefonja kiadását a Samsung

Beütött a baj: konstrukciós hiba miatt elhalasztja összehajtható telefonja kiadását a Samsung

Reggel óta akadozik a CIB Bank rendszere [frissítve: megjavították]

Reggel óta akadozik a CIB Bank rendszere [frissítve: megjavították]

Félnek kiadni Trump adóbevallását

Félnek kiadni Trump adóbevallását

Eddig nem látott fotókkal jön Prince memoárja

Eddig nem látott fotókkal jön Prince memoárja