szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tiltott hulladékot találtak a papírszemét között, így nem veszik át.

Indonézia több mint 210 tonna szemetet küld vissza Ausztráliába, mert a konténerekben tiltott hulladékot találtak – jelentették be.

Basuki Suryanto, a Csendes-óceán partján fekvő indonéz város, Surabaya vám- és pénzügyőrsége vezetője szerint az Ausztráliától átvett papírhulladék közt más típusú szemét, például műanyag palack, használt gépolaj és elektronikai hulladék volt. Suryanto hozzátette, fel fognak lépni a veszélyes anyagok okozta környezetkárosítás ellen, mert az veszélyezteti a lakosok egészségét is.

A múlt héten az Indonéziához tartozó Batam szigetének hatóságai már bejelentették, hogy 49 konténernyi szemetet küldenek vissza Németországba, Franciaországba és az Egyesült Államokba.

A térség fő hulladékimportőre korábban Kína volt, ám Peking – környezetvédelmi okokra hivatkozva – tavaly bejelentette, hogy több hulladékot nem vesz át. A kínai döntés után megnőtt a hulladék exportja a térség többi államába, azonban részben a közfelháborodás miatt nemrég Indonézia mellett Malajzia és a Fülöp-szigetek is leszögezte: többé nem kíván lerakóhelyet biztosítani az iparosodott országokból érkező szemétnek.

2018-ban Indonézia 320,4 millió kiló műanyaghulladékot importált, míg ez a szám az ország kereskedelmi minisztériumának adatai szerint 2017-ben csak 128,8 millió volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Utcát neveznek el Törőcsik Mariról Velemben

Utcát neveznek el Törőcsik Mariról Velemben

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok

The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok