szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szakértők szerint az oroszlánt direkt arra nevelték, hogy turisták levadászhassák.

Meglehetősen borzasztó kép látott napvilágot egy kanadai párról: csókolózva ünneplik, hogy elejtettek egy lenyűgöző hímoroszlánt.

Darren és Carolyn Carter dél-afrikai kalandja egy amolyan “canned hunt” (kb. konzervvadászat) volt, amikor a szervezők a vadat előre bekerítik egy adott területen, hogy a szolgáltatásra befizető vadász nagy eséllyel találkozzon vele és lelőhesse.

A fotót a Legelela Safaris cég osztotta meg, amely kifejezetten arra specializálódott, hogy brit turistáknak szervezzen vadászatokat. A cég például ilyet ír az oroszlános fotók alá:

Kemény munka a kalahári nap alatt… szép munka. Egy szörnyű oroszlán.

Egy másik elejtett oroszlános képük alá azt írták: “Semmi sem fogható ahhoz, mikor a dzsungel királyára vadászol a Kalahári sivatag homokjában.”

A cég Facebook-oldala egyébként tele van ilyen fotókkal, a mostani esetet követően pedig arról posztoltak, hogy továbbra is megosztják majd az elejtett állatok fotóját. Ha valakinek ez nem tetszik, maradjon az állatvédő oldalakon, ők sem mennek oda kritizálni és trágárkodni. A durva kommentek hatására sem fognak változtatni az életmódjukon.

A botrányt okozó kép azóta lekerült a cég Facebook-oldaláról. Mikor a sajtó megkereste az egyébként taxidermiából (állatok kitöméséből) élő házaspárt, ők nem kívánták kommentálni a fotót, ahogy a vadásztató cég is elzárkózott a választól.

A szakértők szerint ugyanakkor az oroszlánt kifejezetten azért nevelték (fogságban), hogy aztán vérszomjas turisták levadászhassák.

Legelela Safarisnál egyébként a zsiráfvadászatért 2400, a zebráért 2000 fontot kérnek, de kérhető leopárd-, orrszarvú-, oroszlán- és elefántvadászat is.

Az ilyen vadásztrófeás fotók manapság egyre nagyobb népharagot szítanak, például annak a vadásznak az esete is, aki egymaga kiirtott egy tíztagú farkascsaládot.

(The Sun)

(Vezető képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
700 ezer hajléktalan van az EU-ban - rohamosan nő a számuk

700 ezer hajléktalan van az EU-ban - rohamosan nő a számuk

A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége

A koronavírusba halt bele Böröndi Tamás, nem volt alapbetegsége

Szlávik: Sokan nem kérnek majd oltást, de 90 százalékos hatékonyság mellett ez is beleférhet

Szlávik: Sokan nem kérnek majd oltást, de 90 százalékos hatékonyság mellett ez is beleférhet