szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Új-Zélandon lemondott egy fiatal nő által "elfogadhatatlan, szexuális természetű viselkedéssel" vádolt püspök az ügyében lefolytatott vizsgálat után.

Ferenc pápa elfogadta Charles Drennan, Parlmerston North püspöke lemondását - tudatta szombaton John Dew, Új-Zéland érseke a szigetország püspöki konferenciájának honlapján ismertetett közleményében, hozzátéve, hogy a vizsgálatot az új-zélandi katolikus egyház független vizsgálati szerve folytatta le.

"A katolikus egyház szemében Drennan püspök viselkedése teljesen elfogadhatatlan"- fogalmazott az érsek. Egyúttal maradéktalan támogatásáról biztosította a nőt, hogy előállt - a kérésére a nyilvánosság előtt nem részletezett - panaszával. "A katolikus egyház nem tűr meg semmilyen helytelen viselkedést, egyetlen tagjától sem" - hangsúlyozta John Dew. Egyúttal mindenkit arra bátorított, hogy értesítse az egyházat a rendőrséget vagy más hatóságokat, ha helytelen viselkedés áldozatává vált.

Charles Drennan, akit 2012-ben neveztek ki Palmerston North püspökévé, 1960-ban született, 1996-ban szentelték pappá az egyházkerület honlapján olvasható életrajz szerint.

Új-Zélandon a katolikus a legnagyobb keresztény felekezet, a lakosság több mint 12 százaléka tartozik hozzá a 2013-as népszámlálási adatok szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jóval ellenállóbb az indiai köles a klímaváltozással szemben, mint a búza

Jóval ellenállóbb az indiai köles a klímaváltozással szemben, mint a búza

Lassulóban a járvány terjedése a briteknél

Lassulóban a járvány terjedése a briteknél

Titkolja Biden, mit írt neki Trump, mielőtt elhagyta a Fehér Házat

Titkolja Biden, mit írt neki Trump, mielőtt elhagyta a Fehér Házat