szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mészáros Lőrinc falujában nem lehet korlátok nélkül cicát vagy kutyát tartani.

Az önkormányzati választások előtt, egy szeptemberben tartott rendkívüli ülésen külön rendeletet alkotott a házikedvencek, azaz a macska és kutya tartásával kapcsolatban Felcsút vezetése – írta az Mfor.hu.

Az előterjesztés szerint "a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy mind gyakoribb a korlátok nélküli kutya- és macskatartás a községben, mely gyakran okoz szomszédok közötti vitát, közegészségügyi problémát és keletkeztet birtokvédelmi eljárásokat".

A lap szerint erre tekintettel készítették el az új szabályozástervezetet, mellyel lényegében megszabják, hány házikedvencet lehet tartaniuk a felcsútiaknak. Macskából háromnál több gyakorlatilag senki nem lehet, de a falu vezetése azt is rögzítette, hogy kettő, vagy többlakásos épületben lakásonként egy, legfeljebb 15 kilogramm súlyú, máshol legfeljebb kettő 15 kilogrammnál könnyebb, vagy egy 15 kilós kutya tartható. Közös tulajdonú udvarban csak akkor lehet kutyát tartani, ha abba minden lakó beleegyezett. Az állatot játszótérre, temetőbe vinni nem lehet.

A rendelkezés arról is szól, hogy ha a tartott kutyák és macskák száma meghaladja a fentebb rögzítettet, akkor az már tenyészetnek minősül, ehhez pedig a szomszédok írásbeli beleegyezésére van szükség. "Többlakásos ingatlanban tenyésztés nem folytatható."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!