szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerencsére az olaszok nem hagynák magára a kisbabát.

Megdöbbentő esetről adott hírt az olasz média: otthagytak egy csecsemőt egy torinói kórházban, mert kiderült, hogy ritka és gyógyíthatatlan bőrbetegségben szenved.

A négyhónapos Giovanninónak harlequin ichthyosis szindrómája van, amely

egy olyan genetikai elváltozás, amelytől vastag, száraz bőr alakul ki, amely folyton megrepedezik, ezért pikkelyszerű lesz.

A kisbabát kórházi nővérek ápolták azóta, hogy augusztusban megszületett, de néhány héten belül el kellene hagynia az intézményt. Ám hogy ez hogyan történik majd, még nem tudni, a szülők ugyanis hetek óta nem jelentkeztek Giovanninóért.

A helyi hatóságok tisztában vannak a helyzettel, és próbálják megtalálni a kisbaba szüleit, továbbá azon is dolgoznak, hogy átmeneti otthont találjanak neki. Ez utóbbit az is nehezíti, hogy az állapota miatt speciális gondozást igényel. Védeni kell a direkt napfénytől, és a bőre szárazsága és kirepedezése miatt naponta többször be kell kenni az egész testét hidratáló krémmel.

Szerencsére az emberek jószívűsége nem ismer határokat. Már néhány órával azt követően, hogy Giovannino története megjelent a szerdai hírek között, sokan felajánlották a kórháznak, hogy szívesen örökbe fogadják a kisfiút.

Többen szívhez szóló levelet is írtak, hogy milyen szívesen befogadnák őt az otthonukba.

A torinói hatóságok azt ígérték, mérlegelik a felajánlásokat, és megvizsgálják az örökbefogadás lehetőségeit.

(Képünk illusztráció.)

(BBC)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tényleg hoz újítást az MNB minősítése a legnépszerűbb lakossági hiteleknél?

Tényleg hoz újítást az MNB minősítése a legnépszerűbb lakossági hiteleknél?

Kigyulladt egy kamion az M3-ason, áll a forgalom Füzesabonynál

Kigyulladt egy kamion az M3-ason, áll a forgalom Füzesabonynál

"Az első próbán csengett a fülem" – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé

"Az első próbán csengett a fülem" – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé