szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Londonban közben a királynő utasítására próbálnak valami megoldást találni a Sussexék helyzetére.

A téli ünnepek idején hat hetet már Kanadában töltött Harry herceg és Meghan Markle, valamint a fiuk, Archie, a héten bejelentett függetlenedés után pedig minden jel arra mutat, hogy az idejük jó részét is ott fogják tölteni. A brit sajtó arról számolt be, hogy alig pár nap nagy-britanniai tartózkodás után Meghan Markle már vissza is utazott Kanadába.

Mindeközben Erzsébet királynő, Károly herceg és Vilmos herceg arra kérte az udvart, hogy dolgozzanak ki valamiféle megoldást Harryék döntésére, miszerint a jövőben visszalépnek uralkodói tevékenységüktől, és dolgozni fognak, hogy anyagilag is függetlenek legyenek. A BBC úgy tudja, a királyi családnak nagyon rosszul esett a bejelentés, különösen amiatt, hogy Harryék senkivel sem egyeztettek a döntésükről.

A királynő a BBC információi szerint azt szeretné, ha napokon belül megoldás születne a helyzetre. A királyi források azt is megerősítették, hogy Meghan Markle Kanadába utazott.

A brit királyi család már jó ideje tárgyal a Sussexék jövőjéről. Szerdai közleményükben azt írták, megértik, hogy Harryéknek más terveik vannak, de ezek „komplikált ügyek”, amelyeknek a megoldásához időre van szükség.

Harry herceg és Meghan Markle döntésének a hátteréről itt olvashat.

 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Harry és Meghan: ez a szakítás lesz a végső?

A feszültség, aminek eddig csak jelei voltak a királyi családon belül, most már nyilvánvaló: Harry herceg és Meghan Markle a jövőben visszalépnek uralkodói családban rájuk háruló kötelezettségektől, és dolgozni fognak. Az viszont még nem világos, hogy mennyire lesz működőképes az új hibrid modell, amellyel a Sussexék próbálkoznak, hogy szabaduljanak a királyi kötelékekből. Mint ahogyan az sem, hogy mihez kezd ezzel a problémával a monarchia.