szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az olasz köztévé két műsorvezetője korábban nem tűnt egymástól ennyire elhidegültnek.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Aki a Rai Unóra kapcsol, az tapasztalhatja, hogy az olasz közszolgálati csatorna egyre-másra az egészségügyi hatóság koronavírussal kapcsolatos, higiénés üzeneteit ismétli, miközben társadalmi célú hirdetésekben celebek figyelmeztetnek a helyes kézmosásra és arra, hogy az emberek maradjanak otthon.

De hogy más idők járnak most Olaszországban, az annak is feltűnhetett, aki csak a La vita in diretta című magazinműsor beharangozó szpotját látta. Míg ugyanis a műsor két vezetője, Lorella Cuccarini és Alberto Matano  rendszerint így foglalnak helyet a stúdióban:

Addig ma már így mutatkoztak:

Vagyis szigorúan betartották az egészségügyi ajánlásokat, és egymástól legalább egy méteres távolságot tartva álltak, hogy ezzel is nehezítsék a koronavírus terjedését.

Videó: Olaszországban így állnak sorban az egyméteres szabály betartásával

Az egyik milánói szupermarket parkolójában már a nemrég életbe lépett rendeletben foglaltak szerint állnak sorban az emberek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

"Ki volt az az őrült, aki kitalálta, hogy haza kell hívni Olaszországból a magyarokat?"

Kint élő vagy kint ragadt olvasóink szerint nincs még pánik a koronavírus miatt Olaszországban, de csak a következő napokban dől majd el, hogy sikerült-e felfogatni az emberekkel, mekkora a baj, illetve képes-e mindenki a saját – főként idős – hozzátartozói érdekében hozni annyi áldozatot, hogy otthon marad, nem lófrál és betartja a szigorú átmeneti szabályokat.