szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik milánói szupermarket parkolójában már a nemrég életbe lépett rendeletben foglaltak szerint állnak sorban az emberek.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az olasz koronavírus-járvány megállítására kiadott hétvégi kormányrendelet azt is szabályozta, hogy a kereskedelmi egységek ügyfeleinek egy méteres biztonsági távolságot kell hagyniuk egymás között. Így kisebb az esély, hogy egy vírusfertőzött átadja a kórt másoknak.

A milánói Esselunga áruház parkolójában ennek szellemében várakoznak bebocsátásra a vásárlók. Mivel az áruháznak biztosítania kell azt is, hogy odabent ne legyen tumultus, ezért csak szakaszosan engedik be a vásárlókat, a többiek odakint, hosszú sorban várnak.

A minden korábbinál szigorúbb rendelkezésekről ide kattintva olvashat, a sorbanállókat pedig az alábbi videón nézheti meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Nyugodj békében, drága Mari!” – kollégák, barátok, politikusok búcsúznak Törőcsik Maritól

„Nyugodj békében, drága Mari!” – kollégák, barátok, politikusok búcsúznak Törőcsik Maritól

A MÁV a járvány előtti utasforgalomra számít a nyáron a Balatonnál

A MÁV a járvány előtti utasforgalomra számít a nyáron a Balatonnál

Kálmán Olga a legesélyesebb ellenzéki jelölt a II. kerületben

Kálmán Olga a legesélyesebb ellenzéki jelölt a II. kerületben