szerző:
-t-
Tetszett a cikk?

Egy spanyol pincészet Coronavinus elnevezéssel hozta forgalomba legújabb borát.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Már nem Jean-Francois Pre francia csokoládékészítő cukrász az egyetlen, aki inspirációt merített a koronavírusból. Az épp vészesen terjedő, COVID-19 elnevezésű járványt okozó vírus most egy bor nevében is megjelent. Az eléggé feltűnő Coronavinus felirattal címkézte március elejétől kapható vörös borát a spanyol Bodega del Espía pincészet. Ugye, mit tesz egyetlen betű?!

A Coronavinushoz 19 euróért – kb 6.600 forintért – lehet hozzájutni La Tienda del Espía nevű üzlethálózat madridi, barcelonai, bilbaói és valenciai boltjaiban. A palackokhoz vírus elleni védőmaszkot is adnak az egyébként biztonságtechnikai eszközöket forgalmazó üzletláncban.

©

Ami a Bodega del Espíát illeti, 30 éve foglalkozik borászattal. A pincészet vezetője, Antonio Duran a Coronavinusról megjegyezte, azért bocsátották forgalomba, hogy egy kis humort csempésszenek a nehéz napokba, s ki-ki belátása szerint koccinthasson az életre, a vírusmentességre. Vagy éppen ezzel tisztelegjen mindazok előtt, akik küzdenek a vírussal.

Az új bort illető eddigi visszajelzésekből úgy tűnik, a spanyolok nem félnek a Coronavinustól.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!