szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Milliók élnek karanténban, hanyatlik a gazdaság, az egész világ azon szorong, mikor lesz ennek vége. A kormány bejelentése alapján május 3-án tetőzik a járvány Magyarországon. Mit mind a tudomány, mi lesz ennek a vége?

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Megakadályozható-e egy újabb pandémiás hullám klímavédelmi intézkedésekkel? Mit mond a régészet a korábbi járványok terjedéséről? Mi lesz a hatása a karanténnak a gyerekekre? Használható-e a big data, a személyek adatainak nyomon követése a járvány megfékezésére?

Ilyen kérdésekre keresik a választ a CEU oktatói a Határtalan Tudás sorozat következő – a járvány miatt ezúttal online – eseményén.

A COVID-19 járvány következményeiről és megfékezéséről beszélget:

–       Ürge-Vorsatz Diána, fizikus, a CEU oktatója, a Nobel-békedíjas Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának alelnöke

–       Kertész János, Széchenyi-díjas magyar fizikus, hálózatkutató, a CEU Hálozatkutatási Tanszékének vezetője

–       Laszlovszky József régész, a visegrádi királyi központ kutatója, a CEU Kulturális Örökség Tanulmányok Tanszékének vezetője

–       Pléh Csaba, a CEU oktatója, Széchenyi-díjas magyar pszichológus, nyelvész


A beszélgetés április 30-án 18 órakor kezdődik, és itt lehet bekapcsolódni (a végén kérdésekkel is).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
18 kocsit tört fel egy tolvaj Tatabányán

18 kocsit tört fel egy tolvaj Tatabányán

Hasznos funkció jön: rögzítse kedvenc weboldalait a Windows Start menüjében

Hasznos funkció jön: rögzítse kedvenc weboldalait a Windows Start menüjében

Kijárási tilalom van Szlovákiában, szinte csak munkába lehet járni

Kijárási tilalom van Szlovákiában, szinte csak munkába lehet járni