szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fokozatos nyitási tervet dolgozott ki májustól kezdődően.

A bécsi szülők lassan visszatérhetnek dolgozni, és a gyerekeknek is fontos, hogy velük egykorú társaikkal tölthessenek időt, ezért Bécs városa biztosítja a gyermekfelügyeletet az óvodákban.

Az osztrák főváros egy fokozatosságra épülő tervet dolgozott ki. Az április 30-ig érvényes kijárási korlátozás idejére, ahogy eddig is, biztosított azoknak a gyerekeknek a felügyelete, ahol erre szülői igény van, függetlenül attól, hol és mit dolgozik a szülő.

Kétszülős családok, vagy gyermeküket egyedül nevelők is ugyanúgy jogosultak az ellátásra. Az igényt lehetőleg minél előbb be kell jelenteni, hogy az illetékes óvoda felkészülhessen a gyerekek fogadására. A nyitvatartási idő az egyes óvodákban gyermekszámtól függően változhat.

A második nyitási hullám kezdetén, vagyis május elejétől megkezdődik a következő lépés bevezetése, ahol már nem csak azok a szülők vihetik óvodába a gyereküket, akik nem tudják az otthoni felügyeletet megoldani. Innentől már várják az intézményekbe azokat, akik utolsó, vagy utolsó előtti évüket töltik az oviban, akiknek nyelvi készségeik fejlesztéséhez segítségre van szükségük és akik egyedüli gyermekek. A gyermekmegőrzési igényt ilyenkor is előre jelezni kell, de senki nem veszíti el intézményi helyét akkor sem, ha ebben a tanévben már nem megy óvodába.

A fertőzésveszély minimalizálása érdekében a gyerekeket a lehető legkisebb számú csoportokba osztják be és az óvodavezetés ügyel a higiénés szabályok betartására is. Továbbra is rendszeresen takarítják és fertőtlenítik a felületetek, gyakran szellőztetnek és amennyire lehet, az ajánlott távolságot is tartják egymás közt. A maszkviselés nem kötelező, de ahol arra igény van, természetesen lehetséges.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
10 fokos lehűlés jön

10 fokos lehűlés jön

Kétséges Harry részvétele Fülöp herceg temetésén

Kétséges Harry részvétele Fülöp herceg temetésén

Alig 150 kilométeres hatótávú Model 3-ast is árul a Tesla

Alig 150 kilométeres hatótávú Model 3-ast is árul a Tesla