szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Helyben fogyasztani még tilos, de telefonon már le lehet adni a rendelést.

Minden rendben lesz
Annyi baljós hír van manapság, hogy mindenki vár valami jobbra, biztatóra. Így vagyunk ezzel mi is: nem dobja fel sem a home office-ban, sem a szerkesztőségben ülő újságírót a helyzet, amikor jóformán csak bajokról szóló információkat kap. Pedig van azért olyan is, aminek örülni lehet, ami megnevettet, vannak remek kezdeményezések, példaértékű kiállások. Ezeket gyűjtjük ebben a cikksorozatban.
Friss cikkek a témában

Két hónapnyi zárva tartás után hétfőtől ismét működik a nápolyi pizzériák egy része az olasz pizzakészítők szövetségének (Verace Pizza Napoletana) közleménye szerint.

Rómában és más olasz városokban ugyan lehetett pizzát elvitelre vagy házhoz szállításra rendelni, de a zsúfolt utcák miatt Nápolyban attól tartottak, hogy a város a koronavírus-világjárvány újabb gócpontjává válna, így ott ezt sem engedélyezték.

Vincenzo De Luca, a város polgármestere szigorú korlátozásokat vezetett be, végül Campania régióban összesen nagyjából 4300 embernél mutatták ki a vírust, a fertőzöttek felének nem volt szüksége kórházi ellátásra.

Miután az országban lassan elkezdik feloldani a korlátozásokat, De Luca is engedélyezte a pizzériáknak, cukrászdáknak, fagylaltozóknak, kávézóknak és éttermeknek, hogy újra házhoz szállíthassák a rendeléseket.

A remény sugarát látjuk ebben"

– mondta az Il Mattino című olasz lap online kiadása szerint Antonio Pace, a szövetség elnöke.

Nem teljes még az újranyitás, a becslések szerint a pizzériák 30-40 százaléka dolgozik ismét, helyben fogyasztani még nem szabad, rendelni csak telefonon lehet, és minden pizzériának be kell zárnia este 10 órakor. A dolgozóknak kesztyűt és maszkot kell viselniük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli

Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli

Nem használták fel a Szputnyik V mintáit az oltóanyag magyarországi engedélyezéséhez

Nem használták fel a Szputnyik V mintáit az oltóanyag magyarországi engedélyezéséhez

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"

Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"