szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rapper kitart a véleménye mellett.

Folytatódik a vita az EJI és az Artisjus által nyújtott segély miatt: miután Kállay-Saunders András és Lovasi András is visszaszólt Majkának (aki gusztustalannak és szánalmasnak nevezte a támogatott zenészek listáját), a 24.hu megkérdezte a rapper-műsorvezetőt arról, változott-e a véleménye a reakciók után.

A 24.hu kérdésére - mi szerint vajon akkor is pályáztak volna azok, akik nem feltétlen szorulnak rá, ha tudják, hogy csak ennyi pénzt kapnak? - Majka elmondta: a zenészeknek maguktól kellett beírni egy összeget, hogy mit gondolnak, mennyi pénz járna nekik.
"Ez megérne még egy szép misét, hogy vajon ki, mennyit írt be. Nem az a kérdés, hogy ki van rajta a listán, hanem az, rászorul-e. Itt értik direkt félre az emberek, amit mondtam. Nem tudod pontosan, hogy kinek mennyi pénze van, de azt tudjuk, hogy némelyik szerző nagyobb bajban lehet, mint egyes emberek a listán. Nem számlákkal, papírokkal kell ezt bizonygatni, a számlák és papírok országában, hanem elég, ha ismerjük az illetőt. Ha valaki februárban még tévében, jó pozícióban szerepel, vagy valaki tizenmilliós autóval jár, legújabb iPhone van a kezében, az szerintem ne folyamodjon segélyért, és főként ne kapja meg."

A lap kérdésére – miszerint vajon akkor is pályáztak volna azok, akik nem feltétlen szorulnak rá, ha tudják, hogy csak ennyi pénzt kapnak – Majka elmondta: a zenészeknek maguktól kellett beírni egy összeget, hogy mit gondolnak, mennyi pénz járna nekik.

„Ez megérne még egy szép misét, hogy vajon ki, mennyit írt be. Nem az a kérdés, hogy ki van rajta a listán, hanem az, rászorul-e. Itt értik direkt félre az emberek, amit mondtam. Nem tudod pontosan, hogy kinek mennyi pénze van, de azt tudjuk, hogy némelyik szerző nagyobb bajban lehet, mint egyes emberek a listán. Nem számlákkal, papírokkal kell ezt bizonygatni, a számlák és papírok országában, hanem elég, ha ismerjük az illetőt. Ha valaki februárban még tévében, jó pozícióban szerepel, vagy valaki tizenmilliós autóval jár, legújabb iPhone van a kezében, az szerintem ne folyamodjon segélyért, és főként ne kapja meg" – mondta.

Majka egyedüliként állt bele a szakmába – úgy, hogy annak ő is szerves része, de erre a felvetésre a rapper elmondta:

ő némely embert inkább ügyeskedőnek nevezne erről a listáról, mint előadóművésznek vagy zenésznek.

„Van, aki évek óta a felvett támogatásokból finanszírozza nem létező karrierjét. Ha ezek az emberek lennének a szakma, akkor én nem tartozom oda” – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: A középiskolák csak május 10-én nyitnak, az érettségi csak írásbeli lesz

Orbán: A középiskolák csak május 10-én nyitnak, az érettségi csak írásbeli lesz

Timothy Garton Ash: Lengyelország magyar recept szerint számolja fel a demokráciát

Timothy Garton Ash: Lengyelország magyar recept szerint számolja fel a demokráciát

Coldplay, Damon Albarn, Idles: Magyarországról is követhető lesz a virtuális Glastonbury

Coldplay, Damon Albarn, Idles: Magyarországról is követhető lesz a virtuális Glastonbury