szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Freddy Nock egy kisebb sétát is megtett a kabinos felvonó kötelén.

Az ismert kötéltáncos, Freddy Nock 3000 méter magasan, egy rúddal egyensúlyozva sétált végig egy kötélen Les Diablerets-ben, Svájcban. A híres svájci cirkuszos dinasztia tagja egy 39 fokban megdöntött kabinosfelvonó-kötélen egyensúlyozott, úgy, hogy nem látott semmit, mivel az egész fejét egy fehér sisak fedte. A képsorokat a La Repubblica tette közzé.

Nock később kerékpárral is végigment a kötélen, amely akkor már vízszintes volt.

Az akrobata ezzel több rekordot is megdöntött, ő tette meg a leghosszabb sétát, és ő biciklizett a leghosszabb távon (367 méter) ilyen magasságban.

A mutatvánnyal az akrobata arra is fel akarta hívni a figyelmet, hogy több művész és akrobata munkáját is súlyosan érintette a koronavírus-járvány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kötéltáncos libegett az Alpok csúcsai között – fotók

Freddy Nock svájci kötéltáncos a svájci Alpokban pénteken 350 métert tett meg 3500 méteres magasságban a 3610 méter magas Prievlus-csúcs felé egyensúlyozva. Az alábbi fotók hátterében a 4049 méteres Bernina-csúcs és a Bianco-hegygerinc látható.