szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gázolás, siklás, közlekedés veszélyeztetése: ezek nem jó szórakozások, figyelmeztet a vasút.

Arra kéri a szülőket a vasút, hogy figyelmeztessék gyerekeiket, hogy ne a vonatsínek körül szórakozzanak a nyári szünetben.

©

Közleményükben azt írják, "előfordulhat", hogy a fiatalok a töltésen vagy az álló szerelvények körül keresnek elfoglaltságot, ami önmagában is veszélyes. Az sem ritka, hogy pénzérméket, más tárgyakat helyeznek a sínekre, legrosszabb esetben pedig kővel dobálják a vonatokat.

A MÁV felhívja a figyelmet, hogy a nagy sebességgel haladó szerelvények körül könnyen megpattanhatnak, elrepülhetnek tárgyak, akár halálos sérülést okozva, a közlekedés veszélyeztetése pedig bűncselekménynek minősül. A sínekre tett tárgyak akár kisiklást is okozhatnak.

Arra is figyelmeztetnek, hogy a telefont nyomkodva, fülhallgatóval közlekedő fiatalokra különösen veszélyes a vasút, mert a modern, csendes szerelvényeket nem észlelik időben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Debrecent is bevette a 4iG

Debrecent is bevette a 4iG

8800 forintot kell fizetniük a Disney+ előfizetőinek, ha látni akarják az új Mulan-filmet

8800 forintot kell fizetniük a Disney+ előfizetőinek, ha látni akarják az új Mulan-filmet

Ritka szép, teljesen átalakított 18 éves Mercedes pickupot árulnak

Ritka szép, teljesen átalakított 18 éves Mercedes pickupot árulnak