szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kolodko Mihály figuráival most már a kőbányai sörgyárnál is lehet találkozni.

Két új miniszoborral gazdagodott Budapest: most Kőbányán tűntek fel Kolodko Mihály jellegzetes figurái. A művész a Dreher Sörgyárak felkérésére dolgozott, és annak története vezette a legújabb alkotások elkészítésekor.

Az egyik miniszobor a korabeli söröshordón álló Dreher Antalt ábrázolja, kezében jellegzetes sétapálcájával. A másik szobrocska, egy két ló vontatta söröskocsi a gyár előtt kapott helyet. 

Külön örültem a felkérésnek, mert így most már Kőbányán, Budapest mértani közepén is megjelenhetnek a szobraim

– mondta Kolodko. Hozzátette, a sörgyár hangulata és története azonnal megérintette, amikor bejárhatta.

Egy sor miniszobrot köszönhet már Kolodkónak a főváros. Szobrot kapott tőle például Rejtő Jenő tizennégy karátos autója, legutóbb pedig Süsü, a sárkány. Népszerűségét jelzi, hogy munkáit előszeretettel lopják: így járt Mekk Mester a budai rakpart minitankja, valamint Lisa Simpson. A szobrász egy alkotása, egy csillagos usánka pedig a Dunában végezte, miután a Mi Hazánk egyik képviselője nekiesett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Übermodern lesz az új Mercedes S-osztály utastere

Übermodern lesz az új Mercedes S-osztály utastere

Virológus: Magyarországon már indokolt lenne újabb korlátozásokat bevezetni

Virológus: Magyarországon már indokolt lenne újabb korlátozásokat bevezetni

Gödi polgármester: Maradok, addig sem tudnak a közpénzmosással foglalkozni

Gödi polgármester: Maradok, addig sem tudnak a közpénzmosással foglalkozni