szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már a negyedik újszülöttet helyezték el az Albert Schweitzer Kórházhoz közeli inkubátorban.

Újabb csecsemőt helyeztek el a hatvani Albert Schweitzer Kórház inkubátorában. Az egészséges kisfiú a Nyári Csaba nevet kapta. Ő a negyedik újszülött, akit elhelyeztek a 2013 óta üzemelő berendezésben – írta a Heves megyei Heol.hu.

A fiúk vannak többségben, rajtuk kívül egyetlen kislányt hagytak az inkubátorban – mondta a lapnak a kórház osztályvezető főorvosa, Rosta Ildikó.

"Az inkubátort még 2013 októberében tettük a bejárat mellé, olyan helyre, hogy az könnyen megközelíthető legyen, de biztosítsa az anonimitást, és a névtelenség mellett intim is maradjon" – tette hozzá Rosta. "Ilyenkor a másik gondolatom az, hogy tisztelettel adózok annak az édesanyának, aki ugyan nem teheti meg, hogy felnevelje gyermekét, de megtalálta a módját, hogy lehetőséget kínáljon számára egy boldogabb élethez".

Az inkubátorban hagyott kisfiú, Nyári Csaba 4350 grammos, 56 centiméter hosszúságú baba, az előzetes vizsgálatok alapján teljesen egészséges. A gyermeket a hagyományoknak megfelelően a kórház dolgozói nevezték el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három kiló drogot találtak egy érdi férfi házában

Három kiló drogot találtak egy érdi férfi házában

Meglepő specifikációkkal szúrtak ki egy újabb OnePlus telefont

Meglepő specifikációkkal szúrtak ki egy újabb OnePlus telefont

Nem fertőzték meg ellenfeleiket a koronavírusos pólósok

Nem fertőzték meg ellenfeleiket a koronavírusos pólósok