szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Európában még ritkán ülik meg, de itt az alkalom.

Július 10-e a Mackóval Piknikezés Napja, amit főleg Amerikában, Kanadában és Ausztráliában ünnepelnek, de Európában is megjelent már.

Az ünnep megtartásának hagyományos módja, hogy a gyerekek kiviszik a természetbe vagy a kertbe a kedvenc nyunyókájukat, és ott fogyasztják el ebédjüket vagy uzsonnájukat.

A hagyomány eredete ismeretlen, valószínűleg egy 1950-es években futott tévésorozatból indulhatott el, amelynek Mackópiknik volt a címe. Ugyanezzel a címmel 1907 óta létezik egy amerikai gyerekdal, amit többek között Bing Crosby is előadott.

A plüssmackók története ennél világosabb: Theodore Roosevelt elnöknek köszönhető a kultuszuk, és angol nevük (Teddy bear) is. Roosevelt egy 1902-es vadászata során megkímélte egy medvebocs életét, amiről hírt adott a Washington Post. Két játékboltos kért ezután engedélyt az elnöknek, hogy róla nevezzék el kitömött állatkáikat, és a mackók ezután indultak világhódító útjukra.

Ma van egyébként a Ne Lépj Méhecskére Nap is, bár a méheknek manapság ez a legkisebb gondjuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mennyire nagy baj, ha valaki csal az egészséges étkezéssel?

Mennyire nagy baj, ha valaki csal az egészséges étkezéssel?

Bejrúti robbanás: zavargások a városban, a tüntetők kormányzati épületeket támadnak

Bejrúti robbanás: zavargások a városban, a tüntetők kormányzati épületeket támadnak

Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai teknős

Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai teknős