szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy 30 éves texasi férfi úgy gondolta, hogy hoax a koronavírus és elment egy olyan buliba, ahol a házigazda fertőzött volt.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Azt hiszem, hibáztam. Azt hittem, hogy ez egy csalás, de nem az.

- Ezek voltak az utolsó szavai egy 30 éves koronavírusos betegnek, aki a héten halt meg a San Antonio-i kórházban - írja az ABCnews.

A texasi férfi úgy kapta el a vírust, hogy részt vett egy COVID-party nevű buliban, ahol a házigazda fertőzött volt. A férfi a nővéreknek számolt be arról, hogy kíváncsiak voltak, hogy valóban létezik-e a koronavírus, és megfertőződhet-e így valaki.

Jane Appleby, a kórház főorvosa elmondta, nem azért osztják meg az áldozattal történteket a nyilvánossággal, hogy megijesszék az embereket, hanem azért, hogy megértsék végre: a koronavírus nem válogat, bárki megfertőződhet. A főorvos azt nem mondta el, hogy a 30 éves áldozatnak volt-e bármilyen krónikus betegsége.

A texasi Bexar megyében, ahol az eset történt eddig 23230-an fertőződtek meg a vírussal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Márki-Zay kétharmados ellenzéki többséget vizionál 2022-re

Márki-Zay kétharmados ellenzéki többséget vizionál 2022-re

A budapestiek kétharmada ritkábban BKV-zik a járvány kitörése óta

A budapestiek kétharmada ritkábban BKV-zik a járvány kitörése óta

A mentők diszpécsere segített egy fuldokló csecsemőn

A mentők diszpécsere segített egy fuldokló csecsemőn