szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Maszkban és a távolságtartás szabályait betartva rendezik meg a koronavírus-járvány korlátozásainak feloldása utáni első divatbemutatót Milánóban.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A milánói divathét jórészt online zajlik, de a Dolce & Gabbana szerdai divatbemutatójára már válogatott vendégsereget is várnak. A bemutatót a Humanitas kutatási alapítvány egyetemi kampuszán tartják. Az alapítvány a koronavírus-elleni vakcina kifejlesztésén dolgozik, és a projektet a Dolce & Gabbana finanszírozza.

Pozitív üzenetet akarunk küldeni, az újjászületés üzenetét: lehet újrakezdeni, tiszteletben tartva a biztonsági intézkedéseket

 - hangsúlyozta Giulia Piacentini, a márka szóvivője.

A Dolce & Gabbana mellett szerdán egy másik olasz márka, az Etro is felvonultatja modelljeit a közönség előtt.

A luxus divatházak is kénytelenek voltak bezárni a világjárvány miatt. Március óta nem rendeztek közönség előtt divatbemutatókat sem, csak online közvetített bemutatóik voltak. A párizsi Haute Couture rendezvényei is a virtuális térben zajlottak. A francia divatvilág szeptembertől akarja visszaállítani a közönséggel megrendezett bemutatókat.

A Dolce & Gabbana 2021-es tavaszi-nyári kollekcióját mintegy 200 olasz és külföldi vendég előtt tartják meg szerdán. A divatbemutatón dolgozó manökenek és a személyzet pontos biztonsági előírásokat követ, és betartják majd a távolságtartás szabályait is. A kulisszák mögött és a vendégek számára kötelező lesz a maszk viselése, azt azonban a divatház nem árulta el, hogy modelljei is felveszik-e a ruhákhoz illő maszkot.

Piacentini kiemelte, hogy a bemutatóval a Humanitas Covid-19 kutatását támogatják. A show szponzorai adománnyal járultak hozzá a projekthez, és a bemutató vendégei is adakozhatnak erre a célra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

Egy macska lett a marrákesi divatbemutató sztárja

Egy szürke-fehér macska aratta a legnagyobb sikert az eheti marrákesi Christian Dior divatbemutatón, a mutatvány valószínűleg csak annak a hölgynek nem tetszett igazán, akit a négylábú „meg is tisztelt”. A macska vonulásáról videó is készült.

"Nincs elvi akadálya", hogy a szennyezéssel együtt adják el az Illatos úti telepet

"Nincs elvi akadálya", hogy a szennyezéssel együtt adják el az Illatos úti telepet

Gond van a gyárban az új iPhone-okkal

Gond van a gyárban az új iPhone-okkal

120 orvos hunyt el eddig Peruban a koronavírus miatt

120 orvos hunyt el eddig Peruban a koronavírus miatt