szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szigorú járványügyi intézkedések vannak érvényben Los Angelesben, ám ez sokakat nem érdekel.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Los Angeles polgármestere új szigorításokat jelentett be péntektől: azokban az ingatlanokban, ahol nagyszámú tömeg bulizik, a város saját hatáskörben lekapcsolhatja az áramot és a vizet is. A döntés hátterében a koronavírus-járvány áll, amely miatt továbbra is sok a fertőzött Amerikának ezen a részén.

A jelenlegi járványügyi szabályok értelmében Los Angelesben is tilos nagy létszámú gyűléseket tartani, ugyanis pont az ilyen eseményeken terjed legjobban a vírus, mivel a résztvevők nem viselnek maszkot, és nem tartanak távolságot.

A korlátozások életbe lépése óta egyébként több házibuli miatt kapnak bejelentést a hatóságok. Ennek oka, hogy az éjszakai klubok bezártak, a tömeg pedig a villákba megy kiengedni a gőzt. A polgármester Eric Garcetti azonban úgy véli, az áram és a víz kikapcsolásával kevesebb lesz a szabályszegő.

(A BBC nyomán)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
542,6 milliárd forint - ismét megugrottak a Szerencsejáték Zrt. bevételei

542,6 milliárd forint - ismét megugrottak a Szerencsejáték Zrt. bevételei

Esővel idővel indul a jövő hét, zivatarok is lehetnek hétfőn

Esővel idővel indul a jövő hét, zivatarok is lehetnek hétfőn

43 GB-nyi lopott kincs: nyomoz a Microsoft a Windows XP forráskódjának kiszivárgása miatt

43 GB-nyi lopott kincs: nyomoz a Microsoft a Windows XP forráskódjának kiszivárgása miatt