szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Huba, a Móric vagy a Wulan nevet kaphatja a fővárosi állatkert nemrég született orangutánbébije. Már csak meg kell szavazni, melyik legyen.

Augusztus 5-én, szerdán reggelre született meg az állatkert legifjabb orangutánja. A gondozóknak mostanra sikerült kifigyelniük, hogy a jövevény kisfiú, így úgy érezték, eljött az ideje, hogy nevet keressenek neki. Többen javasoltak neveket, ezek előzsűrizése után végül három név maradt a „kalapban", ezekre lehet most szavazni az oldalukon:

  • Wulan – indonéz nyelven azt jelenti, hogy hold
  • Huba
  • Móric

A Fővárosi Állat- és Növénykertben az 1890-es évek vége óta foglalkoznak orangutánokkal, és már csaknem három évtizede rendszeresen szaporítják őket. A mostani kicsinek, Liának is volt már kölyke, aki egyébként most kissé meglepődve fogadta testvére világrajövetelét, és azt, hogy az anyuka immár nemcsak az ő babusgatásával van elfoglalva, hanem a legtöbb figyelmét természetesen a most született bébire fordítja.

©

A szumátrai orangután kritikusan veszélyeztetett, sikeres állatkerti szaporításuknak természetvédelmi jelentősége is van.

Az állatkertben egyébként igazi baby boom van: A közelmúltban sikeresen szaporodtak a nagy marák, a sülök, a sörényes hangyászok, a muntyákszarvasok, a tapírok, a rózsás flamingók, a koronásdarvak, a prérikutyák, a tevék, sőt még a vadkutyák is.

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Félgőzzel megy majd a Wizz Air októberben

Félgőzzel megy majd a Wizz Air októberben

Október elejére várják, hogy megugrik a koronavírusos halálozások száma

Október elejére várják, hogy megugrik a koronavírusos halálozások száma

Trump: a 2020-as választás az alkotmánybíróságon ér majd véget

Trump: a 2020-as választás az alkotmánybíróságon ér majd véget