szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Charlie szerint "ebben a szakmában tényleg mindenki kifogyott a pénztárcájából".

A Liszt Ferenc-díjas Horváth Charlie is azok között az előadók között van, akiket raktárkoncertek finanszírozásával támogat az állam a koronavírus miatti helyzetben. Charlie pénteken lép majd fel ebben a formában, közönség nélkül. Az így születő anyagot operatőrök rögzítik, majd leadják az interneten és a tévében.

Charlie számára, mint mondta, nem idegen ez a helyzet:

Pontosan ötven évvel ezelőtt, épp a dubaji Ambassador hotel alkalmazásában álltam, amikor a Rockefeller család egy egész napra kibérelte a szállodát. Így aznap este csak hárman voltak a hatalmas étteremben, ami mindig tele volt a többi napon. Az amerikai mágnás a két gyerekével vacsorázott, és kihívásnak tekintettem, hogy ők hárman voltak a közönség. Tudni akartam, képes vagyok-e úgy teljesíteni, mintha telt ház előtt lépnék színpadra, és hamar rájöttem, máshogy nem is tudok muzsikálni. Ebből a szempontból egyáltalán nem tartok a raktárkoncert felvételétől"

– mondta a Blikknek Charlie, aki szerencsésnek tartja magát, mert még a karantén előtt elkészült Mindenen túl című új albumával.

Az előadó saját bevallása szerint sokat gondolkodott, hogy elfogadja-e a lehetőséget, de arra jutott, hogy megérdemlik a pénzt. "(...) Aki követ mer ránk dobni, az azt értse meg, hogy idén így is ötven koncertünk maradt el, és ebből most visszajön egy, amit rendesen megfizetnek, de ebben a szakmában tényleg mindenki kifogyott a pénztárcájából.

Mi ebből élünk, és ha nem kapunk pénzt, kaját se tudunk venni"

– fogalmazott Charlie, aki elmondása szerint nem fél a vírustól, de betartja a szabályokat. "Társaságba sem járok".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!