szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy rendezvény, amelynek középpontjában az egészségtudatos étkezés és a környezetvédelem áll. A hétvégén 8. alkalommal kerül sor a Csak a Mentes Fesztiválra.

Az idei év sok mindent tanít nekünk. Az egyik az, hogy még jobban figyeljünk magunkra és egymásra, s hogy igenis felelősek vagyunk a környezetünkért. A Csak a Mentes Fesztivál erről szól. Nemcsak azoknak, akiknek szó szerint az élhető hétköznapokat jelenti, hogy különböző ételallergiákkal, ételintoleranciával küzdve megtalálják a számukra megfelelő alapanyagokat, termékeket, szolgáltatókat, forgalmazókat, hanem azoknak is, akik egészségtudatosabban, a környezetet kímélve szeretnének élni.

Ezért is törekedtek arra a fesztivál szervezői, hogy az adott körülmények, szigorú biztonsági feltételek mellett megtarthassák szeptember 26-án és 27-én az idei rendezvényt a BOK csarnokban, ahol több mint 60 mentes termékeket gyártó-forgalmazó cég mutatkozik be, a gasztrokínálat mellett például natúrkozmetikumokkal, az ökoháztartás kellékeivel, víztisztítókkal, zero waste újdonságokkal. Felelősség, igényesség, szakértelem – ez a mottója a Csak a Mentes Fesztiválnak. 

De hogyan is lehet mostanság fesztivált rendezni? Az élelmiszerek, termékek szigorú ellenőrzésen mennek keresztül, ahogy a látogatók is. A fesztiválra online is megvehetők a jegyek, ezzel például csökkenthető a pénztárnál eltöltött sorban állási idő és a felesleges érintkezések száma. A zárt, üvegablakos pénztárnál leolvassák a jegyek QR-kódját a telefonokról – nem kell kinyomtatni a belépőt –, a vásártérbe csak lázmérést követően lehet belépni a vásártérbe. A csarnokban a kiállítóstandokat egymástól biztonságos távolságban helyezik el. Az ételkóstolás sem „szabadrablás” jellegű, mindent a szemnek, semmit a kéznek, vagyis a kiállítók külön kínálják-szolgálják ki az érdeklődőket.

A workshopok, főzőbemutatók az idén elmaradnak, de vannak a csarnokban elszeparálható helyek konzultációkhoz, személyes tanácsadáshoz.

Street food kínálat a csarnok előtti szabad téren lesz.

©

Részletes információ az esemény Facebook oldalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Találtak egy 3000 éves, 33 kilós cintányért

Találtak egy 3000 éves, 33 kilós cintányért

Kiderült, hol tárolja a magyar kormány a lélegeztetőgépeket

Kiderült, hol tárolja a magyar kormány a lélegeztetőgépeket

Mutatunk öt számot, ha ön is ezekre gondolt, most nagyon örülhet

Mutatunk öt számot, ha ön is ezekre gondolt, most nagyon örülhet