szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A francia pedagógus elfogadásra igyekszik tanítani a diákjait.

A 35 éves Sylvain Helaine szomorúan fogadta a hírt, hogy nem taníthat többé óvodás korú gyerekeket. A pedagógus a Docteur Morere általános iskola óvodájában dolgozott, ahonnan azután tanácsolták el, hogy egy hároméves szülei panaszkodtak: a gyereknek rémálmai lettek a férfi láttán. Helaine ugyanis tetőtől talpig ki van tetoválva, az arcát és a nyelvét is kivarrták, műtéti úton még a szeme fehérjét is feketére festette.

A kicsit a férfi egyébként nem tanította. Akiket igen, azokat szerinte az első sokk után már egyáltalán nem zavarja a kinézete, és a szüleiket sem. „Azért nem, mert ők ismertek. Az emberek csak akkor feltételezik a legrosszabbat rólam, ha csak távolról látnak” – mondta Helaine.

A pedagógus ügyében döntést hozó, illetékes oktatási hivatal azt közölte: abban állapodtak meg vele, hogy hat évnél kisebbeket a továbbiakban nem tanít, azokat a gyerekeket ugyanis „megijesztheti a külseje”.

Helaine, akin eddig nagyjából 460 órát dolgoztak tetoválóművészek, azt mondja, a történtek nem tántorítják el attól, hogy a hivatását űzze. „Általános iskolai tanár vagyok… szeretem a munkám” – idézte a Reuters.

A férfi arról is beszélt, hogy 27 éves volt, amikor először tetováltatta magát. Akkoriban egy londoni magániskolában volt tanár, és elmondása szerint „egzisztenciális válságot élt át”. Azóta a tetováltatás a szenvedélyévé vált.

Reméli, hogy sikerül megtanítania a diákjainak a normától eltérő emberek elfogadását. „Így talán, amikor felnőnek, kevésbé lesznek rasszisták, homofóbok, és nyitottabban állnak majd a világhoz” – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Podcaster lesz Áder János

Podcaster lesz Áder János

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Újabb szintet lépett a türkmenisztáni diktatúra

Ezerféleképp szeletelik fel az amerikai társadalmat a demokraták és a republikánusok

Ezerféleképp szeletelik fel az amerikai társadalmat a demokraták és a republikánusok