szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyedül Melania Trump volt különutas járványvédelmi szempontból.

Trump vs. Biden - amerikai elnökválasztás 2020
November 3-án rendezik az elnökválasztást az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánusok és a demokraták előválasztásának eredménye alapján Donald Trump jelenlegi államfő kihívója Joe Biden, Delaware állam szenátora, Barack Obama korábbi alelnöke lesz. A kiélezett hangulatú kampányt és az elnökválasztás további fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Az első elnökjelölti vitát a koronavírus-járvány miatt szigorú biztonsági szabályok mentén rendezték meg magyar idő szerint keddről szerdára virradó éjszaka Clevelandben.

A tudósítások szerint a meghívott vendégeknek kötelező volt maszkot viselni, ezt ellenőrizték is. Donald Trump családjának a tagjai azonban nem érezték a szabályt kötelezőnek magukra nézve, és a Bloomberg News egyik riportere szerint még akkor sem vették fel a maszkot, amikor a Cleveland Klinika egyik orvosa odament hozzájuk és felszólította őket erre.

©

Az előírások értelmében egyébként csak negatív koronavírusteszttel lehetett részt venni az eseményen, amelyre mindössze 80-100 embert engedtek be, és nekik is biztonságos távolságban kellett ülniük egymástól.

Az elnök családjából egyedül a felesége, Melania Trump viselt maszkot.

A másik elnökjelölt, Joe Biden oldalán minden résztvevő eleget tett az előírásoknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak ezt ne: beépített reklámok kerülhetnek a Chrome böngészőbe

Csak ezt ne: beépített reklámok kerülhetnek a Chrome böngészőbe

Szex, rock és ecset - Portréfilm a Rolling Stones gitárosáról

Szex, rock és ecset - Portréfilm a Rolling Stones gitárosáról

Nagyon beindultak az amerikai választók – már hetvenmillióan szavaztak

Nagyon beindultak az amerikai választók – már hetvenmillióan szavaztak