szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

90 ezer euró büntetést ért a nemi diszkrimináció.

Párizs városvezetése megsértette a nemi diszkrimináció tilalmáról szóló szabályokat, ezért 90 ezer euróra büntették. A francia törvények szerint a vezető pozíciókban egyik nem sem lehet jelen 60 százaléknál nagyobb arányban,

márpedig az önkormányzat 2018-ban kinevezett 16 vezetője közül 11 nő volt.

Anne Hidalgo polgármester abszurdnak, igazságtalannak, felelőtlennek és veszélyesnek nevezte a döntést - írja a Yahoo News. Mint mondta, a nők hátránya akkora az egész országban, hogy több nőt kell kinevezni vezető pozíciókba ahhoz, hogy létrejöjjön az egyenlőség.

De a kormánynak sem tetszik, ami történt. Amélie de Montchalin államigazgatásért felelős államtitkár úgy kommentálta a hírt: ez még a 2018-as szabályok alapján kirótt büntetés, amit így be kell fizetni, de azóta már megváltoztatták a szabályt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezek most a legmegbízhatóbb autómárkák – a Tesla inkább kihagyta felmérést

Ezek most a legmegbízhatóbb autómárkák – a Tesla inkább kihagyta felmérést

Itt a teljesen megújult Mercedes C-osztály

Itt a teljesen megújult Mercedes C-osztály

David Attenborough a civilizáció szétesésére figyelmeztet

David Attenborough a civilizáció szétesésére figyelmeztet