szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Negyven percen át nyugodtan várta, hogy megmentsék.

Karácsony 2020
A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!
Friss cikkek a témában

Karácsonyfán ücsörgő karvalyhoz riasztották a rendőrséget a skóciai Ellonban kedd délután – írja a BBC. A rendőrök a helyzet láttán állatvédőkhöz fordultak, akik befogták, majd a szabadban elengedték a karvalyt.

Ez a kedves hölgy a nyitott ajtón érkezett a házba, egy fenyőfa tetejéről kellett megmentenünk

– írták a rendőrök az esetről szóló beszámolójukban, amelyhez a madár fotóját is csatolták.

A karvaly Louise Anderson nappalijába röppent be akkor, amikor a nő kiengedte a kutyáját. Egészen addig – negyven percen át – nagyon nyugodtan ücsörgött a fán, amíg meg nem érkezett a segítség.

A rendőrség segítségére voltunk a karácsonyi tündérek ellopásával gyanúsítható betolakodó feltartóztatásában. Motozás után vádemelés nélkül szabadon engedtük

– közölték a kihívott állatvédők, a New Arc munkatársai, akiknek külön is köszönetet mondtak a hatóságok. A madarat megvizsgálták, egészségesnek bizonyult, és izgatottan várta, hogy végül elrepülhessen.

Nem a karvaly volt az egyetlen váratlan karácsonyi vendég idén. A New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának ágai közül egy bagoly került elő, Ausztráliában pedig egy koala bukkant fel nemrég egy feldíszített műfenyőn.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb két koronavírus-vakcinát engedélyeztek Kínában

Újabb két koronavírus-vakcinát engedélyeztek Kínában

Szokatlan szolgáltatással rukkolt elő az egyik legnagyobb budapesti bevásárlóközpont

Szokatlan szolgáltatással rukkolt elő az egyik legnagyobb budapesti bevásárlóközpont

EU-csúcs: terítéken az oltási folyamat felgyorsítása

EU-csúcs: terítéken az oltási folyamat felgyorsítása