szerző:
Fekő Ádám
Tetszett a cikk?

Jesse González az Egyesült Államok egyik legjobb kapusának számít, viszont májusban a felesége feljelentette családon belüli erőszak miatt, ezután kirúgta klubja, a Dallas, és a játékengedélyét is felfüggesztették az amerikai ligában.

Új kapus érkezhet Dallasból a Budapest Honvédhoz – írta a Nemzeti Sport. A hvg.hu is úgy értesült, a tervben van a 25 éves Jesse González leigazolása, akinek nyár óta nincs klubcsapata, holott a Transfermarkt adatai alapján 119 meccsen védett az FC Dallasban.

Látszólag semmi nem indokolja, hogy Budapestre igazoljon az amerikai-mexikói kettős állampolgár sportoló, azonban a klubja nem titkolta, miért rúgta ki augusztusban. A férfit májusban jelentette fel felesége családon belüli erőszak miatt, pár nappal később pedig a válókeresetet is benyújtotta. A feljelentés szerint González a Dallas melletti otthonukban fojtogatta és vonszolta feleségét.

Bár a tárgyalás még nem zárult le, az amerikai futballliga, a Major League Soccer azonnal felfüggesztette González játékjogát, augusztusban pedig felbontották a szerződését is Dallasban.

Azóta sem a Dallas, sem González nem kommentálta az eseményeket, utóbbi még a közösségi médiáról is eltűnt úgy, hogy előtte minden képén meg nem nevezett feleségével volt látható az Egyesült Államok egyik legjobban teljesítő kapusa.

A Budapest Honvéd honlapján még nem jelentették be a hírt, de a klub ügyeiben általában tájékozott Nemzeti Sport cikke után – melyben nem említik a kapus hátterét – megkerestük a klubot azzal, tisztában vannak-e potenciális játékosuk ellen folyó eljárással. Ha válaszolnak, azt közöljük.

A kispesti focicsapat igazolt már le balhés hátterű játékosokat: az utolsó bajnoki címből nagy részt vállalt Davide Lanzafame az olaszországi fogadási botránya elől menekült Budapestre 2013-ban (vádalku után azt eltiltással megúszta a csatár), 2019-ben pedig azután igazolták le Änis Ben-Hatirát, hogy fény derült kapcsolataira az iszlám szélsőségesekkel, ami véget vetett karrierjének a német Darmstadtnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Microsoft elkezdi végre kijavítani a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

A Microsoft elkezdi végre kijavítani a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

Több budapesti és vidéki iskolában törölték a felvételi vizsgákat a járványhelyzet miatt

Több budapesti és vidéki iskolában törölték a felvételi vizsgákat a járványhelyzet miatt

Rég áhított csatlakozóhelyeket kaphat a MacBook Pro

Rég áhított csatlakozóhelyeket kaphat a MacBook Pro