szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csak egy újabb nap a home office intézményében.

Az éghajlatváltozásról vitázott csütörtökön az észt parlament (Riigikogu), amikor igen furcsa jelenet zajlott le: az egyik felszólaló, Tarmo Kruusimäe videochaten jelentkezett be, úgy, hogy

közben az ágyában feküdt, elektromos cigarettát szívott, a háttérben pedig halk zene szólt.

Kruusimäe az Isamaa nevű párt tagja, aki az egész vitát az otthonából követte, arra azonban már nem számított, hogy beszélnie is kell majd. Így a lehető legkényelmesebb pozícióban hallgatta, miről diskurálnak politikustársai.

Az estonian world szerint a képviselő volt az egyik, aki élénk érdeklődést mutatott a téma iránt, de azt nem gondolta, hogy csütörtökön emiatt majd őt is felszólítják. Kruusimäe hozzá is tette, hogy ha előre tudja, úgy nyilván felkel és kiöltözik, de most “elcseszte”. A politikus azért hangsúlyozta: a parlamenti munkát igen fontosnak tartja.

Tarmo Kruusimäe az estonian world szerint korábban punk rock zenészként volt ismert. 2017-ben kezdett politikával foglalkozni, a legutóbbi, 2019-es parlamenti választásokon pedig újból bizalmat szavaztak neki. Pártja, az Isamaa nemzeti-konzervatív, kereszténydemokrata pártnak számít, tagjai száma tizenkettő.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!