szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már szombaton fogadják a látogatókat, ha megjelenik az ezt lehetővé tévő jogszabály.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

„Holnaptól megnyithatunk, ha ma megjelenik a Közlönyben az erről szóló határozat!” – olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook-oldalán a friss bejelentés.

Ismerve a kormányzat működését, ez valószínűleg már csak formaság, szokásos reggeli rádióinterjújában ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy szombat reggeltől újabb enyhítések lépnek életbe.

Az állatkert a járvány második hulláma közepette, tavaly november 11-én zárt be határozatlan időre. A honlapján megjelent tájékoztatás szerint a több mint féléves kényszerű zárva tartás után már nagy erőkkel készülnek a nyitásra, a következő feltételekkel:

  • Az intézményt további intézkedésig csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve 18 éven aluliak látogathatják.
  • A pénztáraknál, illetve a kapun való belépéskor a szükséges igazolványokat fel kell majd mutatni.
  • Az állatkert szinte valamennyi szabadtéri bemutatóhelye, valamint a beltéri bemutatóhelyek jó része is látogatható lesz
  • A maszk viselése az ajándékboltban kötelező lesz, másutt pedig ajánlott. Maszkot kell viselni viszont azokon a bemutatóhelyeken, ahol a közönség bemehet az állatok közé.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a világjárvány még nem ért véget, így nem lehet minden szempontból visszatérni a korábban megszokott állapotokhoz.

„Látogatóink, munkatársaink, állataink egészségének védelme most is elsődleges feladat, mint ahogyan az is, hogy a védelmi intézkedésekkel kapcsolatos jogszabályokat betartsuk. Ehhez látogatóink türelmét, megértését és együttműködését kérjük annak érdekében, hogy a fentiek mellett a lehető legtöbb élményt, látnivalót, igazi természetközeli kikapcsolódást nyújthassunk a közönségnek” – írták.

Kiselefánt született a fővárosi állatkertben, videó is készült róla

Harmadszorra is anyuka lett Angele, a huszadik életévében járó elefántanyuka: szombat hajnalban egy életerős kiselefántot hozott a világra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!