szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Minden hónap elején türelmetlenül várja a pénzes postást az egykori maffiavezér, aki a Blikknek beszélt mindennapjairól.

Segélyekért folyamodó kisnyugdíjas lett az egykor rettegett maffiavezér Tasnádi Péterből – írja a Blikk. Tasnádi a lapnak nyilatkozva állította, minden hónap elején türelmetlenül várja a pénzes postást a nyugdíjával:

Ha befizetem a rezsit, utána nem marad ennivalóra sem. Szerencsére minden hónapban 10 ezer forint szociális segélyt kapok az önkormányzattól, amit levélben kell kérnem.

A zuglói polgármesteri hivatal szociális osztályán soha nem vizsgálják a krízishelyzetbe került nyugdíjas előéletét, amikor az évi 80 ezer forintos élelmiszer-támogatásról van szó – jegyzi meg a lap. Tasnádi a Blikknek így foglalta össze, hogyan jutott mostani helyzetébe:

Először uzsorázni kezdtem. Aki nem adta vissza időre a pénzemet, azt szétcsaptam. Később többek között emberölésre felbujtás, önbíráskodás, adóhiány, bűnszervezet létrehozása és -vezetése, pénzmosás, adócsalás, sikkasztás miatt nyomoztak ellenem, 13 évig voltam börtönben. Több milliárd forint vagyonom volt, amit a börtönévek alatt széthordtak.

Tasnádi hat éve szabadult a börtönből, most elmondása szerint kölcsönlakásban lakik és 51 ezer forint a nyugdíja. A lelki békéjét viszont megtalálta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!