szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A metróvonalat annak idején úgy építették, hogy ha egyszerűen lifteket építenének beléjük, az lehet, hogy lakóházak földszintjén érne a felszínre.

A hármas metró felújításának egyik fontos része az akadálymentesítés, azonban az alagutak olyan mélyen futnak, ráadásul nem is feltétlenül közutak, hanem akár lakóépületek alatt, hogy sok megállóban nem egyszerű elérni azt a célt, hogy a mozgássérült utazók is egyénileg, a BKV munkatársainak segítsége nélkül közelíthessék meg az állomásokat. Ezért svéd mintára az egész kontinensen szokatlannak számító megoldást találtak ki – írja a Magyar Építők portálja. A cikket a Telex vette észre.

Hat megálló esetében a problémát úgy oldják meg, hogy

ferdepályás felvonókat, azaz gyakorlatilag a mozgólépcső mellett futó, felszín alatti siklókat építenek.

A Semmelweis Klinikák, a Corvin-negyed, a Kálvin tér, a Ferenciek tere, az Arany János utca és a Nyugati pályaudvar megállóknál így tehát Magyarország első ferdeliftjei épülnek majd meg. A portál egy stockholmi metrómegálló ferdeliftjének működésével mutatta be a koncepciót:

Minderre azért lesz lehetőség, mert a régi, elbontott mozgólépcsők között nagyobb térre volt szükség, mint az új szerkezetek között, ráadásul az új mozgólépcsők a cél érdekében valamivel keskenyebbek is lesznek.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!