szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Le is fotózták.

A Börzsönyi Természetvédők oldalára került fel egy kép arról, hogy tényleg medve járt a Börzsönyben – szúrta ki a Telex. A poszt szerint egészséges, jól fejlett példányról van szó.

Eddig csak találgatások voltak arról, hogy medve járhat a Börzsönyben. Először Diósjenő közösségi oldalára került fel egy fotó arról, hogy nagy valószínűséggel medvelábnyomot fotóztak Mázsaházánál, majd újabb nyomot találtak, a Nagy-Börzsönyből küldött képet egy terepfutó a Trailrunnak.

2020-ban többször is észleltek barna medvét Nógrád megyében, illetve felbukkant egy Miskolcnál is.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság minden fontos tudnivalót összeszedett a kirándulóknak arra az esetre, ha medvével találkoznának. Tanácsaik alapján

  • a kijelölt turistaútvonalon érdemes haladni,
  • szerencsés, ha kerüljük az átláthatatlan bozótosokat,
  • nesztelenül nem érdemes közlekedni,
  • és fejhallgatót se használjuk.

Fontos még, hogyha szembe jönne egy medve, amely épp két lábra áll, az nem azt jelenti, hogy támadni akar, ezt a jobb tájékozódás érdekében teszi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!