Kösz, jól különkiadás: Nem igaz, hogy nincs egészséges ünnepi menü. Mi meg is főztük
El kellene hagynunk a tradicionális ünnepi fogásokat? Hogyan hangoljuk össze a család étkezési szokásait karácsonykor? A hal tényleg jobb, mint a hús? Hogyan fermentáljunk, és miért jó a savanyítás? Hogyan helyettesítsük a cukrot? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a HVG egészségpodcastjának különkiadásában, de nem csak beszélgettünk a karácsonyi fogásokról, el is készítettünk pár egészséges alternatívát.
Az ünnepek közeledtével mindenki felkészül a töltött káposztára, a halászlére és a bejglire, de talán az is felmerül, hogyan főzzünk, amikor különböző generációk és igények találkoznak a karácsonyi asztalnál. Lemondjunk a megszokott ízekről? Mindenkinek megfelel majd a menü? Igent mondjunk a pálinkára a bejárati ajtóban, vagy várjuk ki a vacsora végét?
Az egészséges életmóddal kapcsolatban sokszor halljuk, könnyű jól csinálni, de hogy hogyan, arról kevesebb szó esik. Most olyan szokások is szóba kerültek, amik nem csak az ünnepek alatt, hanem egész évben kísérhetnek minket, nem járnak túl nagy erőfeszítéssel, és még jó érzést is okoznak. Bánhalmi Kata ünnepi különkiadásunkban pedig arról is kérdezi Győző-Molnár Anna táplálkozási szakértőt tanácsait és Farkas Ricsit, a PENNY séfjét, hogyan kerülhetjük el a főzés okozta stresszt, a túlevést és a bűntudatot.
Ha pedig még nem dőlt el, mi kerüljön az asztalra, a rácponty és a céklatatár jó választás lehet, de a gluténmentes zserbógolyó, vagy az almáspite-smoothie is garantáltan sikert arat majd – ezeket el is készítettük a beszélgetés közben.
A műsort és az „Itthonról válogatott”, illetve egészségtudatos élelmiszereket a PENNY támogatja.
Miért köszönheti a házát Amy Heckerling John Travoltának és Bruce Willisnek? Mit tapasztalt női rendezőként Hollywoodban? Hogyan fedezte fel Sean Pennt és Alicia Silverstone-t? És miért volt fontos, hogy Phoebe Cates ledobja a bikinifelsőjét? A Nicsak, ki beszél! és a Spinédzserek író-rendezőjével beszélgettünk.